17. juli 2019
I en nye bog opfordrer badmintontræner Preben Nørgaard til, at børnene ikke spiller så mange turneringer. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

I en nye bog opfordrer badmintontræner Preben Nørgaard til, at børnene ikke spiller så mange turneringer. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solrød-træner i ny bog: - Mange børn spiller for mange turneringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solrød-træner i ny bog: - Mange børn spiller for mange turneringer
Solrød - 13. august 2018 kl. 16:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Preben Nørgaard er en af Danmarks mest erfarne trænere og hædret for sin indsats i Solrød Strand Badmintonklub. I en ny guidebog til forældre, «Vi går til badminton«, understreger han, at lysten til at træne og spille kampe skal komme fra børnene selv og ikke drives frem af forældrenes ambitioner.

- Generelt synes jeg, at mange børn spiller alt for mange turneringer. I nogle rækker er der jo næsten turnering hver weekend, og det er for meget for børnene. Nogen gange får jeg på fornemmelsen, at det er mere forældrenes ambitioner end børnenes ønsker, der får dem til at tage til alle de turneringer, siger Preben Nørgaard i bogen.

- Jeg er selv tit ude til turneringer og hører forældrene tale om, at »nu mangler vi kun x-antal point for at rykke en række op.«. De siger ikke »mit barn«, de siger »vi«, og så tænker jeg, at det er forældrenes projekt, ikke barnets. Jeg savner at se børnenes glæde ved at spille, de jager point hele tiden, siger den erfarne Solrød Strand-træner.

I begyndelsen af hver sæson holder Solrød Strand Badmintonklub et forældremøde, og Preben Nørgaard lægger vægt på et godt samarbejde med forældrene:

- Jeg lytter meget til forældrene og tager dem med på råd, for de kender deres børn bedst og skal være børnenes mentale støtte, siger han.

Den erfarne træner tager også børnene med på råd:

- Jeg gør meget ud af at tale med børnene til mine træninger. Jeg spørger dem, hvad de synes, der er sjovt ved træningen, og hvad de ikke så godt kan lide. Jeg prøver at vise, at jeg holder af dem og kan lide at have dem i klubben Det skaber tryghed, for man er jo en rollemodel som træner, siger Preben Nørgaard.

Bogen »Vi går til badminton« udkommer den 22. august på forlaget Frydenlund. Det er en guidebog til nye forældre i badminton, og er skrevet af journalist og forfatter Ulla Abildtrup.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk