16. september 2021
Underskuddet i Østsjællands Beredskab er øget med en million kroner i 2018. Nu beslutter også Solrød at forlade beredskabssamarbejdet, som dermed er historie. Foto: Kenn Thomsen
Underskuddet i Østsjællands Beredskab er øget med en million kroner i 2018. Nu beslutter også Solrød at forlade beredskabssamarbejdet, som dermed er historie. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solrød siger ja til brandfrieri fra Roskilde og Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Solrød siger ja til brandfrieri fra Roskilde og Stevns
Opdateret 19. december 2018 kl. 09:33
Solrød - 18. december 2018 kl. 13:08
Af Katrine Wied

Solrød Kommune er på vej ind i et nyt beredskabs-samarbejde. Solrød Byråd siger ja til at forlade Østsjællands Beredskab og i stedet indlede arbejdet med at danne et nyt fælles beredskab sammen med Roskilde og Stevns kommuner.

arrow Læs også: Derfor gik det så galt

- Vi har besluttet, at vi træder ud sammen med Roskilde og Stevns og at der skal findes en fremtidig samarbejdsmodel. Vi er glade for, at Roskilde inviterer os med, og nu skal vi finde ud af, hvordan et nyt beredskab kan skrues sammen, siger Solrøds borgmester, Niels Hörup (V).

Beslutningen om, at de tre kommuner nu også forlader Østsjællands Beredskab, kommer efter, at først Køge i september og nu også Høje-Taastrup, Greve, Ishøj og Vallensbæk har valgt at træde ud af beredskabssamarbejdet, der i alt talte otte kommuner.

- Det er klart, at der er en beklagelse i drøftelsen i byrådet, men når fem kommuner træder ud og tre er tilbage, er der al for stor økonomisk risiko ved at blive tilbage, for vi kan komme til at hænge på en udgift, konstaterer Hörup.

Dermed vil Østsjællands Beredskab blive opløst. Men borgmesteren understreger, at der stadig vil være brandvæsen i Solrød, også i overgangsperioden til et nyt samarbejde er på plads. Det sikrer en ny 8-årig kontrakt, som Østsjællands Beredskab har indgået med Falck.

- Med den kommende forlængelse med en 8 års Falck-kontrakt, er det på sin plads at pointere, at borgere og virksomheder kan være trygge og sove roligt om natten, siger han.

Men selv om kommunerne har besluttet at opløse Østsjællands Beredskab, ligger der stadig økonomiske udfordringer for beredskabet, der skal løses her og nu

- I 2018 har vi et budget, der skal hente 5 millioner kroner i Østsjællands Beredskab. Hertil kommer, at taxameteret også har tikket med udgifter til rådgivning fra revisorer og advokater i forhold til at finde en løsning for den risikobaserede dimensionering, så det har kostet yderligere en millioner kroner ud over budget, fortæller Niels Hörup.

Men selv om der tilsyneladende er stemning i de tre kommuner, Solrød, Roskilde og Stevns for at indgå et samarbejde, vil et fælles beredskab også indebære udfordringer, som skal afklares. For eksempel deler de tre ikke kommunegrænser, så det kan blive en udfordring, hvis der skal sendes forstærkninger til brandslukning.

Men der er også nogle fælles opgaver, som man med fordel kan samarbejde om, mener Solrød-borgmesteren.

- Det skal vi finde nogle konkrete svar på. Nu ligger der et kæmpe forberedelsesarbejde dels på nyt samarbejde og dels med at træde ud af Østsjællands Beredskab. Det skal vi selvfølgelig håndtere.

- Vi har før prøvet mangeårigt samarbejde med Greve, hvor vi var os selv, men også arbejdede sammen med Greve. Der havde vi en Falck-kontrakt i Solrød og så et samarbejde med Greve om fælles beredskabschef, fælles indsatsledelse, brandsyn og brandteknisk byggesagsbehandling. Så kunne man også have forebyggende undervisning og tilsyn med fyrværkeri, lyder Niels Hörups tanker.

arrow Beredskabsdirektør: - Vi har leveret
31. december 2018 kl. 14:45 Opdateret: kl. 15:32
arrow Nyt beredskab med fælles brandstation
31. december 2018 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:09
arrow Pengene dikterer Roskilde-exit fra beredskab
20. december 2018 kl. 14:25 Opdateret: kl. 14:25
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk