31. maj 2020
Festlighederne i forbindelse med dagens jubilæum er udskudt i denne coronatid. Men et skrift om Solrød Kommunes første 50 år kan allerede nu findes på kommunens hjemmeside.
Festlighederne i forbindelse med dagens jubilæum er udskudt i denne coronatid. Men et skrift om Solrød Kommunes første 50 år kan allerede nu findes på kommunens hjemmeside.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solrød fejrer 50 års historie med jubllæumsskrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solrød fejrer 50 års historie med jubllæumsskrift
Solrød - 01. april 2020 kl. 11:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 1970 blev Solrød Kommune dannet, da to en halv sognekommuner, som i alt bestod af de fem kirkesogne Havdrup, Jersie, Karlstrup, Kirke Skensved, og Solrød, blev samlet til én kommune med 9.001 borgere.

I dag, 1. april 2020, har Solrød Kommune 50 års jubilæum, og der er sket meget på fem årtier. I dag har Solrød Kommune over 23.000 borgere, og kommunen har fået S-togsstationer, Solrød Svømmehal, Aktivitets- og Frivilligcenteret, Havdrup Bymidte, sansehaven ved Plejecenter Christians Have og meget, meget mere.

Hele udviklingen kan du læse om i det digitale jubilæumsskrift, som udkommer den 1. april på www.solrod.dk, og som kan læses fra computere, tablets og smartphones.

Jubilæumsskriftet er spækket med spændende artikler og videoer bl.a. om hvordan den første borgmester blev valgt, om byernes udvikling, og om dengang, hvor borgmesterkæden blev stjålet.

- Jubilæumsskriftet er en markering af Solrød Kommunes tilblivelse og udvikling fra fortid over nutid til fremtid. En udvikling, som vi kan være stolte af, fordi vi er en velfungerende kommune, der er præget af et godt samspil mellem aktive borgere, foreninger, virksomheder og byrådet. Jubilæumsskriftet er spændende læsning og giver et godt indblik i, hvordan Solrød Kommune har udviklet sig siden 1970, og hvor vi er på vej hen, siger borgmester Niels Hörup.

Der var planlagt en lang række jubilæumsarrangementer i kommunen, således at borgerne kunne deltage i fejringen af jubilæet, men Solrød Kommune har aflyst alle arrangementer på grund af den nuværende situation med coronavirus.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan fejre jubilæet samlet til diverse arrangementer, men jeg håber, at vi kan fejre jubilæet sammen - hver for sig - hjemmefra stuerne. Det digitale jubilæumsskrift har den fordel, at alle kan læse det, uanset hvor de befinder sig, så jeg håber, at alle vil læse med og fejre kommunens jubilæum, siger borgmester Niels Hörup.

Man kan finde jubilæumsskriftet på Solrød Kommunes hjemmeside www.solrod.dk/jubilæum.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk