18. oktober 2019
Der var madglade børn i køkkenet, da Sjov Sommer i S9olrød slog dørene op til køkkenet på Munkekælrskolen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Der var madglade børn i køkkenet, da Sjov Sommer i S9olrød slog dørene op til køkkenet på Munkekælrskolen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snitteglade sommerbørn i køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snitteglade sommerbørn i køkkenet
Solrød - 08. juli 2019 kl. 14:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solrød: Kartoffelskrællerne fløj om ørerne på børnene, da der var Sommerkøkken i Solrød.

Menuen stod nemlig på hjemmelavet kartoffelsalat og frikadeller før desserten med jordbærkoldskål.

Det gav travlhed i køkkenet på Munkekærskolen, hvor en stor gruppe børn kastede sig over grøntsager og knive - samt kartoffelskrælleren, som voldte nogle af børnene lidt problemer.

Men ikke hos Oliver, der havde nogenlunde styr på teknikken.

- Vi har også maddag derhjemme, så jeg plejer at være med til at lave mad, fortalte han og storesøster Caroline supplerede:

- Så står den tit på pastasalat og frikadeller.

De to børn fortalte, at deres far er kok og det er måske forklaringen på at håndelaget var nogenlunde på plads.

Et andet sted hjalp Emma og Alba hinanden med et snitte purløg og forårsløg, som skulle blandes i dressingen til kartoffelsalaten.

- Vi glæder os til at smage den, sagde de og fortalte, at de godt kan lide at lave mad.

En udfordring
Mens børnene snittede, skrællede og hakkede fortalte lærer Maybritt Lund, hvordan menuen var sammensat, så der både var noget velkendt og noget nyt for børnene:

- Det skal være noget mad som den her aldersgruppe kan lave, men vi vil også gerne udfordre deres smagssans lidt, så de opdager nogle nye ting og finder ud af, at det de plejer ikke at kunne lide smager godt i en kombination med andre madvarer.

Hun forklarede, hvordan det for eksempel gjaldt den stærke sennep, der skulle en smule af i dressingen:

- Mange børn siger »arghh« til sennep, men når det står på opskriften, så skal det i og de opdager, at så slemt er det heller ikke.

- Her ligger også en opgave i at diskutere sig frem til om der skal en eller to skefulde i - maden skal jo også smages til og det hele skal ikke bare plumbes i kartoffelsalaten, supplerer Winnie Troulsen.

De fortæller, at de fleste børn får gode oplevelser undervejs:

- De opdager at de ting de tidligere ikke kunne lide, måske ikke er så slemme alligevel. Der sker noget, når man selv har haft fingrene i maden; så smager den bare anderledes.

Det var tydeligt, at børnene på ganske kort tid fik bedre styr på værktøjet i køkkenet og ikke var bange for at få noget nyt på tallerkenen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk