21. maj 2019
Der skal ikke mange gløder fra en smit cigaret til at det hele går på i flammer. Foto: Peter Enger
gallery icon

Se billedserie

Der skal ikke mange gløder fra en smit cigaret til at det hele går på i flammer. Foto: Peter Enger
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skod: Tænk for pokker - tænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skod: Tænk for pokker - tænk
Solrød - 11. august 2018 kl. 09:19
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med denne overskrift på hjemmesiden Havdrup.dk, bliver der gjort kraftigt opmærksomt på, at man skal passe mere end normalt meget på, når man færdes i naturen - og så med en smøg i munden!

På hjemmesiden skriver Peter Enger:

- I sidste uge nedbrændte et sommerhus i Blokhus fordi der gik ild vegetationen omkring huset. Med op til 5 meter høje flammer løb ilden lynhurtigt igennem det tørre græs og flere beboere i området blev evakueret i hvad de nu end gik og stod i. Men det var i Jylland - sådan noget sker kun i Jylland - det ser i hvert fald ud til at være holdningen, når man ser, hvad der ligger af cigaretskodder i rabatterne omkring bakkerne. Det er mange - rigtigt mange.

Og de fortsætter:
- Lige nu står græsset højt - og knastørt - på hele området og skriger på den mindste glød for at få hele området til at gå op i et inferno af ild og flyvende gløder. Rabatten nærmest stierne er heldigvis klippet ned, hvilket formentlig har været medvirkende til, at der endnu ikke er sket noget, da det er tydeligt at se, at indtil flere skodder ikke er blevet slukket inden de er blevet smidt i den tørre rabat. Og med huse på alle fire sider - ganske få meter fra den tørre vegetation - er forudsætningerne på plads for, at en brand kan udvikle sig til noget, som hurtigt kan blive kritisk. Derfor - smid ikke dine cigaretskodder - det er ikke kun i Jylland at tørt græs kan brænde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk