16. december 2018
Svanerne ved Staunings Ø, Jersie Strand, parrer sig og bygger rede
gallery icon

Se billedserie

Svanerne ved Staunings Ø, Jersie Strand, parrer sig og bygger rede
Foto: Lis Nielsen, Solrød Strand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se svanerne parre sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se svanerne parre sig
Opdateret 19. april 2012 kl. 06:32
Solrød - 18. april 2012 kl. 12:12
Af Jan Rossil
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Svanerne ved Staunings Ø, Jersie Strand, parrer sig og bygger rede.Jeg har haft den store glæde at se vores svanepar parre sig to gange, siger Lis Nielsen fra Solrød. Det var første gang, jeg oplevede dette, og det var en meget smuk oplevelse.

Først stikker de begge hovedet hurtigt ned i vandet gentagne gange, så laver de bølgebevægelse med hele kroppen og med hovederne nede i vandet. Dernæst krydser de halsene, og så parrer de sig. Når det er overstået, så udstøder de høje lyde, og bryst mod bryst danner halsene et "hjerte". Meget smukt.

Bagefter skal de pudse sig, og det tager lang tid, for alle fjer skal rettes og nettes. De har også bygget en stor rede i sivene, ved den midterste bro ved Staunings Ø, og der er nu kommet det første æg i reden.I år håber jeg på, at de må få mange unger udklækket, som ikke bliver taget af andre dyr, som det er sket før siger Lis Nielsen. Forventningens glæde er derfor stor. Alle andre andefugle er også i gang med redebygning og æglægning. Derfor vil jeg opfordre folk til at gå nogle dejlige ture ved Lagunen ved Staunings Ø. Der er utallige natur oplevelser i vente, både med dyrene og faunaen, men pas på naturen og lad ingen hunde forstyrre de rugende fugle. Vi har en unik naturperle her ved Jersie Strand, ifølge Lis Nielsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk