9. juli 2020
Mindst 50 personer mødte lørdag op for at vise deres støtte til en ny badeklub ved Solrød Strandpark, og flere hoppede også i det iskolde vand. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

Mindst 50 personer mødte lørdag op for at vise deres støtte til en ny badeklub ved Solrød Strandpark, og flere hoppede også i det iskolde vand. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Stor opbakning til ny vinterbadeklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Stor opbakning til ny vinterbadeklub
Solrød - 27. februar 2018 kl. 11:25
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom den kolde blæst skar i ansigtet, og der hang istapper fra badebroen, så hoppede flere friske vinterbadere i vandet lørdag morgen. I alt var mindst 50 mennesker samlet for enden af Solrød Strandpark for at vise flaget, og næsten halvdelen valgte at tage den iskolde dukkert i vandet.

arrow Læs også: Kommunen svarer igen på kritik: - Vores ressourcer er strakt

Baggrunden for samlingen skal findes i Solrød Strandparks Vinterbadere - en ny badeklub, som på kort tid har skabt stor interesse for sig selv. I skrivende stund har vinterbadernes Facebook-gruppe 354 medlemmer, og nu går de lokale vandhunde efter at etablere egne faciliteter i området.

Badebroen bliver stående

Carsten Ring bor ikke mange meter væk fra vandet, og han går derfor jævnligt tur med familiens hund langs stranden. På en af de mange gåture i det tunge sand, fik han idéen om at starte en ny badeklub op.

- Jeg begyndte at se flere og flere vinterbadere, men jeg lagde mærke til, at de havde ikke nogen bro til at gå ud i vandet, fortæller Carsten Ring.

Det blev startskuddet til at oprette en Facebook-gruppe for at stikke en finger i jorden, og hurtig var der interesse fra 70-80 personer. Carsten Ring fandt ud af, at der faktisk er en kommunal badebro ved Solrød Strandpark. Den bliver dog pillet ned om vinteren, hvor vinterbaderne ellers kunne nyde godt af den.

Derfor tog Carsten Ring kontakt til Solrød Kommune, og de samtaler resulterede i, at initiativtageren lavede en skriftlig aftale med kommunen om at lade badebroen stå vinteren over, mod at han hæftede for eventuelle skader på broen.

- Jeg tænkte, at nu må vi prøve det af, fortæller Carsten Ring.

Lørdagens forsamling var officielt første gang, hvor medlemmerne af den nye badeklub rigtig kunne mødes, og det glæder, at så mange mødte op og trodsede kulden.

- Det var super fedt, at så mange mødte op. Det viser, at der er et behov og en interesse for klubben. Det er rigtig set, at der skal gøres noget, siger Carsten Ring, der påpeger, at han ikke vil tage al opmærksomheden selv.

- Der er kommet mange andre kræfter til, og vi er en etableringsgruppe på seks, så der er flere, som arbejder for klubben, fortæller Carsten Ring.

Mangler bad og sauna

Selv har han aldrig forsøgt sig med det kolde gys fra vinterbadningen før. I stedet handler det om at gøre noget godt for lokalområdet.

- Jeg har boet i Solrød, siden jeg var dreng, og jeg interesserer mig meget for området. Man kan sagtens skabe faciliteter for andre, som man ikke selv bruger. Det er bare fedt, hvis andre gør brug af det, siger Carsten Ring, som dog indrømmer, at han nok snart skal en tur i det kolde vand.

Næste skridt for den nye vinterbadeklub er at tegne nogle skitser til et lille hus, der kan rumme både sauna, bad og omklædning. Et stort ønske, som vil gøre den kolde oplevelse endnu mere tiltrækkende.

Opgaven er at tegne nogle skitser, som kommunen kan stå inde for, hvorefter der skal søges om lov til at bygge hos fredningsmyndighederne, da området er fredet. Indtil videre håber man, at de nye faciliteter når at se dagens lys i løbet af 2018.

- Det ville være fantastisk, hvis det blev etableret inden næste vinter, siger Carsten Ring.

Hvordan har folk og de lokale taget imod idéen om en ny badeklub?

- Folk har taget rigtig positivt imod idéen, for de kan godt lide, at der sker noget. På nogle områder sker der jo ikke så meget i Solrød, og derfor er det godt, når der sker noget nyt, lyder det fra Carsten Ring.

arrow Vinterbadere i venteposition: - Det strander i forvaltningen
18. februar 2019 kl. 14:26 Opdateret: kl. 14:26
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk