24. april 2019
Der blev fyldt godt og hurtigt i sækkene, da omkring 50 gode borgere mødtes tirsdag for at rydde op i svineriet i Karlstrup Kalkgrav. Godt initiativ, men et skræmmende resultat. Foto: Jesper From
gallery icon

Se billedserie

Der blev fyldt godt og hurtigt i sækkene, da omkring 50 gode borgere mødtes tirsdag for at rydde op i svineriet i Karlstrup Kalkgrav. Godt initiativ, men et skræmmende resultat. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Oprydning blev desværre en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Oprydning blev desværre en succes
Solrød - 08. august 2018 kl. 14:45
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ting er at sige, at man kommer. Noget helt andet er så også at komme!

arrow Læs også: Kalkgrav i fokus: Livlig debat efter oprydning

Cecilie Damgaards opslag på facebook, hvor hun opfordrede til at møde op i Karlstrup Kalkgrav tirsdag klokken 16 og give den en skalle med at rydde op, havde fået mange til at tilkendegive, at de ville troppe op.

Og det gjorde de!

Det var derfor en storsmilende Cecilie, som kunne se, at børn, unge og voksne kom strømmende, kampklare til at sætte jagten ind efter at det affald, som badegæsterne »glemmer«.

Den nærliggende McDonalds var også mødt frem. Restaurantschef Jonas Bengtson havde - som så mange andre - set Cecilies opslag.

- Det er lige så meget i vores interesse, at der er pænt i kalkgraven. Derfor kommer vi i dag for at belønne dem, som er mødt frem for at rydde op.

Med sig havde Jonas Bengtson billetter til alle oprydderne, så de kunne få et gratis måltid mad og en kop kaffe på McDonalds, som tak for deres indsats.

Bare stik mig en pose

Martin Pedersen var troppet op sammen med døtrene Lyna og Vigga samt veninden Angelina.

- Sidste år så her helt forfærdeligt ud i kalkgraven. Der er kommet flere og flere mennesker til, fordi det jo er et unikt sted, fortæller Martin Pedersen.

Efter at have fået handsker på og en skraldesæk i hånden var det tid til skraldejagt. Og de tre piger gik ikke mange meter, før det første kom i sækken. En smadret parfumeflaske og derefter et glinsende armbånd, cigaretskod, tomme emballager og meget mere.

Pludseligt høres lyden af knallerter. Tre unge fyre kommer trillende, og Cecilie Damgaard er ikke sen til at »hive fat i« en af dem og lige spørge, om de da ikke vil give en hånd med.

Det vil 28-årig Assid da gerne:

- Bare stik mig en pose - og nogle handsker.

Han er også godt træt af svineriet.

- Før var det kun folk fra Solrød og Greve, der kom i kalkgraven. Vi hyggede, og der så meget bedre ud. Nu er der rigtigt meget skrald, og det er altså ikke sjovt at være her, når her er så beskidt. Når vi kommer hernede, starter vi altid med at rydde op, der hvor vi skal ligge. Dåser, flasker, engangsgrill. Jeg kan altså ikke forstå, at folk bare går fra svineriet. Hvis man nu bruger fem minutter, inden man går hjem, så er det jo klaret, sukker Assid og fyrer op under knallerten. For nu skal der gøres rent.

Læs hele historien i onsdagens udgave af DAGBLADET.

arrow Klammeri i kalkgraven: Unge i skænderi om badedyr
08. august 2018 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:37
arrow Perlen der er blevet en svinesti
04. august 2018 kl. 07:34 Opdateret: kl. 14:15
arrow Dagens fangst: 34 p-bøder
01. august 2018 kl. 12:14 Opdateret: kl. 10:44

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk