9. december 2019
NKG-Miniatureheste har i flere år været med til Sjov Sommer i Solrød Kommune, og der er ingen problemer med at tiltrække børn til et par timers hygge med de små miniatureheste. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

NKG-Miniatureheste har i flere år været med til Sjov Sommer i Solrød Kommune, og der er ingen problemer med at tiltrække børn til et par timers hygge med de små miniatureheste. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Miniatureheste til Sjov Sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Miniatureheste til Sjov Sommer
Solrød - 09. august 2019 kl. 14:30
Af AF Sabine Lai Ovesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er alverdens frisurer på de små heste, som går rundt på en forhindringsbane på stutteriet Ny Kjærgaard i Lille Skensved sammen med de 14 børn, der har tilmeldt sig denne Sjov Sommer-aktivitet. Én hest har en hestehale strittende lige op i luften, og mange har fletninger i manken, som ligger ned langs halsen.

De syv små heste, som kaldes miniatureheste og er omkring en meter høje, bliver trukket rundt på banen af en til to børn per hest. Der er bløde skumgummipuder, en vippe og en presenning, som hestene skal hen over, ligesom de skal hoppe over små bomme, gå over en vippe og gå slalom igennem farverige kegler. De syv miniatureheste kan ikke rides på, men de kan bruges til alt andet, forklarer ejeren af NKG-Miniatureheste, Pia Kjærgaard.

Spring og hygge

Det er sjette og sidste gang, der er Sjov Sommer på Ny Kjærgaard for i år.

- Der er flere børn, der kommer, som aldrig har set en hest før, eller som er bange for dem, men de bliver altid trygge ved dem i løbet af dagen, fortæller Pia Kjærgaard, der hentyder til, at hestenes overkommelige størrelse er til at overskue for børnene.

Hun har været med til Sjov Sommer de sidste fem til seks år, og det er altid en succes. Det samme har i år.

10-årige Nicolai Kronborg er én af dem, der har været på Ny Kjærgaard flere gange i sommer. For ham er det en god oplevelse at være sammen med miniaturehestene.

- Jeg synes, det er mega sjovt at gå rundt med hestene, strigle dem og flette deres hår. Det sjoveste er at gå rundt med dem på banen og få dem til at springe over bommene, fortæller han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk