29. maj 2020
Vi vil ikke binde os til at være politisk enige om alt i de kommende to år, siger Jonas Ring Madsen, fungerende gruppeformand for Socialdemokratiet.
Vi vil ikke binde os til at være politisk enige om alt i de kommende to år, siger Jonas Ring Madsen, fungerende gruppeformand for Socialdemokratiet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Vil ikke binde os til V-politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: Vil ikke binde os til V-politik
Solrød - 21. oktober 2019 kl. 12:41
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Oplægget til en flerårig budgetaftale i Solrød har også fået den socialdemokratiske gruppe i Solrød til at forlade forhandlingsbordet - de har ligesom tre andre partier sagt nej til at binde sig i de kommende år.

arrow Læs også: Budgetaftale splitter S i Solrød: Gruppeformand går enegang

- En aftale er et partnerskab mellem forskellige politiske partier, og her vil vi ikke binde os til at være politisk enige om alt i de kommende to år, fortæller Jonas Ring Madsen, der er fungerende gruppeformand for Socialdemokratiet.

Som DAGBLADET skrev i weekenden, har borgmester Niels Hörup (V) i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2020 stillet krav om, at aftalepartierne indgår i et politisk partnerskab, som skal gælde for 2021 og 2022, altså hele valgperioden ud.

- Dette krav kan Socialdemokratiet ikke acceptere, og derfor er vi sat uden for døren, fortsætter Jonas Ring Madsen.

Han pointerer, at i Socialdemokratiet gør de en dyd ud af at samarbejde på tværs af hele byrådet:

- Vi samarbejder gerne med både Venstre, Konservative, HavdrupListen, SF og alle øvrige partier. Men vi vil ikke forpligte os på at være politisk enige i flere år frem. Vi er forskellige partier, der på flere områder arbejder for at gennemføre forskellig politik. Et politisk partnerskaber flere år frem er usundt for det brede samarbejde i byrådet, og det er usundt for demokratiet. Samtidig skal vi, i budget-aftalen for 2020, forpligte os på at stemme for Cordoza-projektet, selvom Socialdemokratiet ikke stemte for udbuddet. Vi stemte ikke for, fordi det ikke indeholder krav om almene boliger. Vi mener, at der mangler flere billigere boliger til ældre, unge og enlige. Det mener vi fortsat, og den holdning står vi naturligvis fast på. Vi er et troværdigt parti, der ikke skifter holdning som vinden blæser.

Socialdemokratiet er dermed ude af dettes års forhandlinger om budget for 2020 og det politiske partnerskab i 2021 og 2022.

arrow V: Aftale sikrer væksten
21. oktober 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
arrow Konservative: Glad for ny budgetaftale
21. oktober 2019 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:44
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk