23. oktober 2020
Der er stadig ingen afklaring på, hvilken behandling Heidi Sylvest skal igennem for sine mavesmerter. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Der er stadig ingen afklaring på, hvilken behandling Heidi Sylvest skal igennem for sine mavesmerter. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rystet patient: - Min tillid til sygehuset har lidt et knæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rystet patient: - Min tillid til sygehuset har lidt et knæk
Solrød - 31. juli 2020 kl. 14:17
Af Torben Thorsø

En tur på Køge Sygehus blev en chokerende oplevelse for Heidi Sylvest, der har mistet tilliden til, at læger og personale vil hende det bedste.

arrow Læs også: Overlæge: - Vi gør alt hvad vi kan

»Hvordan er det vi behandler syge og svage! Hvordan kan man gå hjem med god samvittighed?«

Sådan lyder det i hendes opslag, med adresse til det faglige personale, efter et besøg på sygehuset i Køge, Sjællands Universitetshospital, Køge.

Her fortæller Heidi Sylvest fra Havdrup, hvordan opholdet bød på flere foruroligende oplevelser og hvordan hun selv blev sendt hjem med store mavesmerter - uden at have fået en reel afklaring på, hvilken behandling hun skal have:

»Jeg blev trykket på maven af en såkaldt læge og fik af vide at det nok ikke var blindtarmsbetændelse og man ville sende mig hjem uden yderligere undersøgelser. Jeg græd af smerter og har næsten ikke kunne gå. Jeg skulle faste fra jeg kom og blev ikke tilbudt mad eller drikke i 24 timer. Jeg valgte selv at gå fra afdelingen i går og skal nu til egen læge selvom jeg næsten ikke selv kan køre bil pga smerter.

ALDRIG nogensinde i mit liv er jeg blevet behandlet så dårligt af SOSU-assistenter, sygeplejersker og læger Jeg er dybt rystet og virkelig flov over at leve i sådan et samfund«.

Hun hæfter sig ikke mindst ved den behandling hendes medpatienter oplever:

»Den ene var en ældre kvinde omkring de 80 år som var blind. Den tid jeg lå på stue med hende blev hun ikke tilbudt hjælp til toiletbesøg, bleskift, vask, tandbørstning, komme ud af sengen.! Da det er tid til frokost listede personalet ind med maden og gik igen, vel vidende om at hun var blind. To timer efter spørg kvinden hvad klokken er og ber om sin mad. Hun får stukket en gaffel i hånden og får besked på at hun selv kan spise sin (kolde og to timer gamle) kartoffelmos. Hun ryster på hænder og hoved meget voldsomt, så gæt hvor meget hun fik at spise.

En anden mand kom tilbage fra operation, var meget forvirret og stod ud af sengen med en MEGET dårlig balance. En sygeplejerske siger til en anden: »Du skal lige passe på at han ikke falder«, hvor den anden svarer: »Det må være hans problem. Vi kan ikke være over ham hele tiden, så må han jo bare falde«.

Hun slutter opslaget med en advarsel til alle, der læser med:

»Håber i vil dele det her, så andre kan blive advaret om behandlingen på Køge sygehus«.

Hendes opslag på Facebook er delt 6000 gange og flere kommentarer fortæller om lignende oplevelser på sygehuset i Køge.

Mere end en uge efter sygehusbesøget har Heidi Sylvest stadig store mavesmerter, men endnu ingen afklaring på, hvad der skal ske med hende.

Hun har foreløbig været sygemeldt en uge og har mistet troen på, at lægerne, især på sygehuset i Køge, overhovedet vil hende det bedste.

- Det her har fuldstændig knækket min tro på sygehuset, for man stoler jo på, at lægerne og andet fagpersonale vil en det bedste, og så oplever man alligevel de her ting. Det, der gjorde mest ondt på mig, var faktisk at opleve behandlingen af de ældre mennesker - det gjorde mig helt flov over mit eget fag, siger Heidi Sylvest, der selv er social- og sundhedsassistent.

- Jeg stoler ikke længere på det lokale sygehusvæsen, og det her får mig til seriøst at overveje en opsparing til et privathospital - for jeg vil ikke tilbage til Køge Sygehus igen.

Hun beretter videre, hvordan hun flere gange under opholdet på KTA-afdelingen får en henkastet bemærkning om, at sådan ér forholdene på afdelingen bare, og at hendes egen læge også giver udtryk for, at vedkommende er flov over den behandling, hun har været igennem.

- Det var som om, folk på sygehuset bare havde accepteret forholdene på afdelingen, men det kan ikke være kutyme, at man behandler folk så grimt, bemærker hun.

Siden sygehusbesøget har hun stadig ikke fået klar besked på, hvad der skal ske med hende selv og de smerter i maven, som hun stadig går med.

- Det gode er, at det nu kun gør rigtig ondt, når jeg har spist noget, bemærker hun ironisk.

Hun har klaget over behandlingen til Patientklagenævnet.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk