20. november 2018
Det frigiver personalekræfter, når en privat leverandør fremover skal levere og vaske sengetøj for beboerne på Christians Have i Solrød, mener byrådet. Mindre prisstigning venter desuden forude.
Det frigiver personalekræfter, når en privat leverandør fremover skal levere og vaske sengetøj for beboerne på Christians Have i Solrød, mener byrådet. Mindre prisstigning venter desuden forude.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privat firma overtager vasketjansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privat firma overtager vasketjansen
Solrød - 14. oktober 2017 kl. 06:02
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne på Plejecenter Christians Have skal fremover have yderligere 250 kroner op af lommerne hver måned til betaling for vask og leje af dyner, puder, dynebetræk, håndklæder og lignende, skriver DAGBLADET.

Men pengene er godt givet ud, mener et enigt Solrød Byråd, som nu har vedtaget at tilslutte sig Fællesudbud Sjælland-aftalen. Aftalen medfører, at De Forenede Dampvaskerier fremover skal håndtere og levere vask og leje af eksempelvis sengelinned og håndklæder til beboerne på Christians Have. Hver beboer skal så modsat betale 250 kroner per måned til servicepakken. Ordningen træder i kraft om om tre uger, nærmere bestemt den 1. november.

- Borgerne har hidtil fået vasket deres linned som en del af plejepakken, og nu betyder det, at plejepersonalet fritages fra den opgave, siger Ivar Haugaard-Hansen (V), formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget i Solrød Kommune.

I et høringssvar gav Solrød Kommunes ældreråd for tre uger siden ellers til at kende, at man ikke er udelt begejstret for ordningen:

Ivar Haugaard-Hansen understreger dog, at det er i den enkelte borgers fulde ret at sige nej tak til ordningen og ekstrabetalingen på 250 kroner. Borgeren skal i givet fald selv levere dyne, lagner med mere og eventuelt få pårørende til selv at vaske det.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk