25. maj 2020
Borgerne skal have mulighed for at se de høringssvar, der kommer til budgettet, mener Emil Blücher (LA) fra Solrød Byråd. Som det er i dag bliver de ikke automatisk lagt frem og det vil han gøre op med. Foto: Jesper From
Borgerne skal have mulighed for at se de høringssvar, der kommer til budgettet, mener Emil Blücher (LA) fra Solrød Byråd. Som det er i dag bliver de ikke automatisk lagt frem og det vil han gøre op med. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker: »«Hemmelige« høringssvar skal lægges frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker: »«Hemmelige« høringssvar skal lægges frem
Solrød - 04. november 2019 kl. 15:23
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne i Solrød Kommune skal have mulighed for at se foreninger og organisationers høringssvar til det aktuelle budgetforslag. Det vil gavne åbenheden i beslutningsprocessen, når man også kan se, hvilke holdninger de forskellige brugerbestyrelser har til budgetforslaget.

Det mener byrådsmedlem Jonas Ring Madsen (S), der på aftenens byrådsmøde i Solrød stiller et forslag om offentliggørelse af høringssvar i forbindelse med indgåelsen af en ny budgetaftale.

- Det vil sikre mere åbenhed i demokratiet og jeg synes grundlæggende, at det er underligt, at vi har den her ene proces, hvor vi ikke gør dem offentlige, siger han og undrer sig over den »uskik«.

Han forklarer, at efter 1. behandling af budgettet, som er en teknisk godkendelse af administrations budgetforslag, sendes budgettet i høring blandt brugerbestyrelser, foreninger og medarbejdere i Solrød Kommune.

De indkomne høringssvar bruger byrådspolitikerne til at kvalificere arbejdet med budgettet frem mod 2. behandlingen, hvor budgettet bliver endelig godkendt. I Solrød Kommune er der ikke praksis for, at høringssvar til budget bliver offentliggjort. Det undrer Jonas Ring Madsen:

- Det er intet fortroligt i høringssvarene, så i mit hoved er det bare at få dem offentliggjort så hurtigt som muligt.

Han foreslår helt konkret, at høringssvar offentliggøres på www.solrod.dk under »budgetmappen«, hvor både budgetforslag og ændringsforslag findes samt at høringssvar bilægges 2. behandlingen af budget.

Solrød Byråd tager stilling til forslaget på byrådsmødet i eftermiddag.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk