15. juni 2021
Chef-Barista Pernille Pedersen fortæller, at der nu kan vælges mellem 16 forskellige kopper kaffe hos McDonalds i Karlstrup.
gallery icon

Se billedserie

Chef-Barista Pernille Pedersen fortæller, at der nu kan vælges mellem 16 forskellige kopper kaffe hos McDonalds i Karlstrup.
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: McDonalds-franchise: - Vi kan ikke klage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

McDonalds-franchise: - Vi kan ikke klage
Solrød - 04. maj 2021 kl. 10:49
Af Tekst og foto: Jesper From

Coronaen har ramt spisestederne hårdt. Nogle mere end andre.

Solrøds største spisested, er McDonalds på Motelvej i Karlstrup. Her har mange deres arbejdsplads - deriblandt mange unge som et fritidsjob. Og her er det stadig ikke muligt at have siddende gæster i den store restaurant. Det kan naturligvis ikke undgå at koste kunder. Men franchise Lars Dinesen hænger ikke med hovedet.

- Vi føler os meget priviligerede. Det er faktisk gået bedre end man kunne forvente. Det er i høj grad takket være en stor opbakning fra lokalbefolkningen i Solrød, som har været flittige til at købe takeaway hos os, fortæller Lars Dinesen, som har haft McDonalds i Solrød i 22 år.

- Vi har kunnet mærke, at der ikke har været rykind i forbindelse med de store rejsedage - og så plejer vi også at have fans på vej i bus til fodboldkampe, som lige droppede ind på vejen.

Supervisor Nick Vithus nikker.

Det har krævet en del arbejde hele tiden at skulle omstille sig for at overholde restriktionerne. For det er en stor arbejdsplads med omkring 100 ansatte.

- Vi har trods coronaen kunne fastholde vores salg. Det havde jeg ikke forventet. Men det er dejligt.

Her peger Lars Dinesen igen på den lokale opbakning.

Han er franchise for i alt ni McDonalds, og det er ikke alle steder, at man har kunnet opretholde det gode salg.

- Det er klart, at der har været færre gæster på McDonalds på Kgs. Nytorv, når der ikke har været så mange folk i gaderne.

McDonalds i Solrød ligger kun en spytklat fra motorvejen, og det er en kæmpe gevinst for spisestedet. Med den beliggenhed giver det også god mening, at det er den McDonalds med flest kvadratmeter under tag i Danmark.

Hvornår at den fysiske restaurant så igen kan byde gæsterne indenfor, ja det vil Lars Dinesen og Nick Vithus også gerne snart have vished om. Og det fik de her til morgen.

- Det bliver fantastisk for os allesammen.

McDonalds har ikke haft spisende gæster indendørs siden 11. marts sidste år. Reglen om 30 minutters reservation gav ikke mening for spisestedet på Motelvej. Men fra torsdag kan der igen fyldes op ved bordene - hvis man har fremvist coronapas.

- Jeg tror det bliver nemt at administrere med fremvisning af coronapas. Det er jo blevet noget, som folk er vant til nu, fortæller Lars Dinesen.

Der er 179 spisepladser inde og cirka 50 udenfor.

Et nyt koncept er netop rykket ind hos McDonalds på Motelvej. Det hedder McCafé.

»En kop kaffe af høj kvalitet, men til en skarp pris.« Det er et af salgsargumenterne i cafeen, hvor man kan vælge mellem hele 16 forskellige slags Barista-kaffe mod tidligere fem. Cafeen byder desuden på kager og kolde drikke - og så er der også kælet for servicen. Når det igen bliver muligt at sidde indenfor, så vil man kunne bestille fra cafeen, finde en plads, og derefter få serveret ved bordet.

- Det handler om at give en bedre oplevelse med bordserveringen, forklarer Lars Dinesen.

Så nu står Lars, Nick, de 100 ansatte og gæsterne og tripper for at kunne komme tilbage til normale tilstande.

- Jeg er sikker på, at de unge længes efter at få det sociale liv tilbage. Det gør vi andre os. Derfor glæder jeg mig til, at vaccinationerne bliver rullet mere ud.

Selvom alt endnu ikke er normalt på McDonalds på Motelvej, så er det ikke til at se i køkkenet. Her kører det som en velsmurt maskine. Alle kender der plads - og selvom der er drøn på, så er det plads til smil.

- Vi bestræber at det skal være glade medarbejdere, der kommer på arbejde, forklarer Nick Vithus.

- Ja, det her er noget, man er fælles om. Derfor skal man også være en god kammerat. Og så skal de huske at smile, pointerer Lars Dinesen.

Det bliver knyttet mange fællesskaber gennem arbejdet, og der er sågar nogle, som bliver kærester.

Nu er sommeren - forhåbentligt - lige om hjørnet. Og så kan det hurtigt bliver ekstra travlt. For det at ligge tæt på kalkgraven giver kunder i butikken.

- Når det er plus 20 grader, så kalder vi flere på arbejde, forklarer Nick Vithus.

Godt vejr er nemlig ensbetydende med, at det strømmer til kalkgraven med unge mennesker - og de er flittige til lige at stikke ind forbi McDonalds for at få stillet sulten.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk