17. december 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lockout i Solrød - men ingen varslet strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lockout i Solrød - men ingen varslet strejke
Solrød - 13. marts 2018 kl. 14:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

KL har varslet lockout af cirka 250.000 kommunale medarbejdere i alle landets kommuner, og det gælder dermed også medarbejdere i Solrød Kommune.

- Vi arbejder nu på at danne os et overblik over, hvordan vi bliver påvirket i Solrød Kommune. Der ligger et meget stort arbejde i at lokalisere præcist, hvilke medarbejdere, der bliver omfattet af en eventuel lockout, siger Henrik Winther Nielsen, adm. direktør.

Helt overordnet meddeler KL, at størstedelen af de ansatte ved dagtilbud og undervisningsområdet er omfattet af lockoutvarslerne.

En stor del af medarbejdergrupperne på det administrative område er også omfattet af lockoutvarslerne. Det gælder bl.a. akademikere, HK-ansatte og socialrådgivere. Medarbejdere, der er beskæftiget med løn- og personaleadministrative eller personalejuridiske opgaver er undtaget fra konflikten.

De fleste medarbejdere på ældre-, sundheds-, social- og handicapområdet er undtaget fra en eventuel lockout.

Lockouten omfatter som udgangspunkt alle medarbejdere, som ikke har ledelsesansvar. Elever og praktikanter er ikke omfattet af lockouten.

Lockouten er varslet til at starte tirsdag 10. april, men datoen for lockouten kan ændre sig. Forligsinstitutionen kan beslutte, at forhandlingerne skal fortsætte med forligskvinden som mægler. Forligskvinden kan udsætte en varslet konflikt i to gange 14 dage. Derefter afgør parterne hver især, om de vil acceptere et eventuelt mæglingsforslag fra forligskvinden, eller om de vil iværksætte strejken/lockouten.

Solrød Kommune vil løbende orientere borgerne via kommunens hjemmeside samt via interne systemer så som Forældreintra.

I flere kommuner har flere fagforbund i forbindelse med overenskomstforhandlingerne varslet strejke blandt udvalgte medarbejdergrupper fra 4. april. I Solrød er der ikke varslet strejke blandt nogen medarbejdere, og Solrød Kommune bliver derfor ikke direkte påvirket af en eventuel strejke.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk