13. december 2019
En tur på Susåen er et fast indslag og et stort hit blandt deltagerne, når der er Lions-lejr på Sjælland. Illustration: Lions Solrød
En tur på Susåen er et fast indslag og et stort hit blandt deltagerne, når der er Lions-lejr på Sjælland. Illustration: Lions Solrød
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lions i Solrød inviterer til sommerlejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lions i Solrød inviterer til sommerlejr
Solrød - 19. juli 2019 kl. 14:00
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I morgen lørdag den 20. juli kan 1.viceborgmester i Solrød, Claus Redder Madsen, åbne en af de tre internationale ungdomslejre, som Lions Danmark afholder hvert år.

Over 100 unge mennesker fra hele verden deltager i de tre lejre. Og i år afholdes den ene af de tre lejre på Skovbo Efterskole med Lionsklubberne Solrød, Greve og Ishøj som arrangører.

Formålet med disse ungdomslejre - der afholdes af Lionsklubber over hele verden- er at skabe bred mellemfolkelig forståelse og dermed bidrage til en fredeligere verden. Det skriver Lions Solrød i en pressemeddelelse.

I perioden 20. juli til 3. august er klubberne vært for 31 unge mennesker fra 19 forskellige lande, spændende fra Canada over Thailand til Tyrkiet og Holland.

Inden de unge mennesker ankommer til lejren, har de været ude i en dansk familie en uge for at få et indblik i, hvordan familielivet fungerer her i Danmark.

Når de unge mennesker møder op på Skovbo Efterskole vil de blive mødt af unge lejrassistenter her fra lokalområdet samt en lejrledelse og - ikke at forglemme - en kok, der skal sikre, at også dansk mad bliver en del af oplevelsen. Lejrstaben skal sørge for, at der skabes de rigtige rammer for en vellykket lejr.

Og der er fart på fra dag èt. Der skal skabes teamspirit i de forskellige grupper. Der skal skabes nye relationer. Og ikke mindst skal der noget dansk kultur på programmet.

Og hvad er mere dansk end en tur til Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet. Og Tivoli. Og en fisketur på Øresund. Og juleaften! Så der er nok på paletten.

Men de unge mennesker skal også selv bidrage: De skal holde foredrag om deres eget land. De skal lave mad fra deres land til en international maddag. De skal deltage i alle gøremål såsom madlavning, opvask og rengøring. Og sidst men ikke mindst yde en aktiv indsats for at skabe så god en lejr for alle som overhovedet muligt.

Lions ungdomsudveksling er over 50 år gammel, og Danmark har været med fra start.

De arrangerende klubber har alle været arrangører og medarrangører af tidligere lejre. Og hver gang har det været en stor oplevelse for alle - også for de arrangerende klubber.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk