12. maj 2021
Kontrol med sociale bedrageri lønner sig. Sidste år er der i Solrød kommune hentet næsten tre millioner kroner. Foto: Solrøds Kommune
Kontrol med sociale bedrageri lønner sig. Sidste år er der i Solrød kommune hentet næsten tre millioner kroner. Foto: Solrøds Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontrolgruppe stopper socialt bedrageri for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontrolgruppe stopper socialt bedrageri for millioner
Solrød - 29. april 2021 kl. 09:02

I seks år har Solrød Kommune haft en kontrolgruppe, som skal medvirke til at forebygge og standse socialt bedrageri, og år efter år sparer kontrolgruppen kommunen for et millionbeløb.

I 2020 har kontrolgruppen, som består af to medarbejdere, således stoppet og forebygget socialt bedrageri for næsten 3 mio. kr. Heraf består den kommunale del af knapt 2,3 mio. kr., mens den statslige del løber op i næsten 700.000 kroner.

Det fremgår af den årlige rapport fra kontrolgruppen, som byrådet blev orienteret om på byrådsmødet i mandags.

- At kontrolgruppen nu for 6. år i træk opdager socialt bedrageri i den størrelsesorden, overrasker mig faktisk, men det viser samtidig, at det har været den rette beslutning at nedsætte en kontrolgruppe. Naturligvis skal borgerne have de ydelser, som de er berettiget til, det kan der ikke herske nogen tvivl om. Men hvis man forsøger at få mere, end hvad man har ret til, går det ud over os alle sammen og vores fælles pengekasse, og det er ikke i orden, siger borgmester Niels Hörup og fortæller, at I grove tilfælde bliver det politianmeldt.

Kontrolgruppen behandler anmeldelser fra borgere, andre afdelinger og institutioner i kommunen, andre myndigheder og sager via registersammenkøring med det formål, at sociale ydelser udbetales på et korrekt grundlag. Kontrolgruppen har siden 2015 stoppet og forebygget socialt bedrageri for ca. 16 mio. kr., hvoraf provenuet til kommunen er på ca. 11,8 millioner kroner.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk