25. februar 2020
Jordsalg i Erhvervskilen og Cordozagrunden giver penge til nye anlæg i ny budgetaftale.
Jordsalg i Erhvervskilen og Cordozagrunden giver penge til nye anlæg i ny budgetaftale.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative: Glad for ny budgetaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative: Glad for ny budgetaftale
Solrød - 21. oktober 2019 kl. 12:44
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jordsalget af »Erhvervskilen« og Cordozaparken betyder, at kommunen kan finansiere nye anlæg til- og ombygninger på skoler m.m.

arrow Læs også: Budgetaftale splitter S i Solrød: Gruppeformand går enegang

Sådan lyder det indledningsvist i den pressemeddelelse, Konservative netop har sendt ud i forbindelse om Budget 2020-2023, der netop er forhandlet på plads. Konservatives gruppeformand, Hans Odder, fortæller:

- Forhandlingerne i år var ekstra vanskelige, men de mange indtægter fra jordsalget kommer borgerne til gode i form af en række nye forbedringer i kommunen.

Normalt forhandles der om budgettet for det kommende år plus tre overslagsår. Stik mod denne tradition har aftaleparterne i år udarbejdet et »forståelsespapir«, der skal danne grundlag for budgetforhandlingerne i 2020.

På trods af det noget usædvanlige forløb er Hans Odder og Jan Færch svært tilfreds med resultatet på borgernes vegne.

De Konservative i Solrød lægger særlig vægt på, at aftalen gør det muligt at få igangsat og gennemført en række af konservatives ønsker om forbedringer for Havdrups borgere, herunder:

- Havdrups kommende kunststofbane støttes med 3,5 mio. kr. ekstra i 2022 (i alt 8,5 mio. kr. i 2022 plus 0,5 mio. i 2021 til projektering og myndighedsbehandling)

- 100.000 kr. til - i samarbejde med borgerne i Havdrup - at afdække, hvordan og hvor der kan indrettes et medborgerhus.

Konservative har også lagt særligt vægt på en forbedring af vilkårene for ældre og børnefamilierne, udtaler Hans Odder:

- Budgettet for Ældrerådet hæves fra 30.000 til 65.000 kr. om året og der er en årlig pulje på 1 mio. til særlige initiativer for SOSU-personale og sygeplejersker i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen.

Derudover glæder han sig over andre tiltag for at fastholde personalegrupperne

- En smidigere overgang fra vuggestue til børnehave, når børnene er 2 år 10 måneder. Ikke alle børn er klar på det tidspunkt og skal derfor have mulighed for blive i vuggestuen. Det koster ekstra, og derfor er rammebeløbet hævet fra 200.000 til 500.000 kr., siger han i pressemeddelelsen.

I »overslagsårene« er der afsat et tocifret millionbeløb for at fastholde 2019-serviceniveauet på trods af flere borgere, herunder skolebørn, børn i daginstitutioner og ældre.

Konservative i Solrød er især glade for, at det lykkedes at prioritere flere af partiets "hjertebørn", ikke mindst ældre- og familieområdet, men også den længe tiltrængte kunststofbane i Havdrup, som partiet har haft på radaren siden 2013.

Jan Færch udtaler:
- Som der står i budgetaftalen, skal vi sikre vækst og udvikling til glæde for borgere, erhvervsliv, foreninger og Solrød Kommune, og årets budgetaftale sikrer netop dette.

arrow V: Aftale sikrer væksten
21. oktober 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
arrow S: Vil ikke binde os til V-politik
21. oktober 2019 kl. 12:41 Opdateret: kl. 12:41

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk