18. november 2019
Det er rent guf for køerne at blive sat på græs ved Staunings Ø - og samtidigt er det godt for naturplejen. Foto: Solrød Kommune
Det er rent guf for køerne at blive sat på græs ved Staunings Ø - og samtidigt er det godt for naturplejen. Foto: Solrød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køerne gumler lystigt videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køerne gumler lystigt videre
Solrød - 13. juni 2019 kl. 13:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I tre år har Solrød Kommune haft køer gående på strandengene ved Staunings Ø som en del af et naturplejeprojekt, der har skullet forbedre naturen i området, der er udpeget som et særligt beskyttelsesområde kaldet for Natura 2000. Og projektet har vist sig at være en succes.

Den rørskovsplante, der før har domineret området og forhindret andre plantearter i at gro, er nemlig gumlet godt ned og har efterladt plads til mere varierede strandengsplanter, som skaber nogle bedre forhold for et rigere plante- og dyreliv.

Og botaniske undersøgelser viser da også, at områderne er i positiv udvikling. Det betyder bl.a., at der allerede efter to års græsning i 2018 blev fundet ni af de følsomme stjerneplantearter, og samtidig er forholdene blevet bedre for engfugle som f.eks. engpiber, gul vipstjert, rødben og tårnfalke.

Den positive udvikling i området har fået Økonomi-, teknik- og miljøudvalget til at beslutte at forlænge naturplejeprojektet, så der også i fremtiden kommer til at gå køer på strandengene ved Staunings Ø.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk