28. juli 2021
Der kom mange informationer på bordet for de måske kommende byrådsmedlemmer. De var anden gang, at Solrød Kommune havde et introduktionsmøde om det at sidde i byrådet.
Der kom mange informationer på bordet for de måske kommende byrådsmedlemmer. De var anden gang, at Solrød Kommune havde et introduktionsmøde om det at sidde i byrådet.
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kandidater på skolebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kandidater på skolebænken
Solrød - 17. juni 2021 kl. 12:39
Af Tekst og foto: Jesper From

1,5 millarder kroner. Det er ikke småkrone og dermed et stort ansvar, der hviler på byrådsmedlemmerne. Derfor er det også vigtigt, at vide, hvad man går ind til, hvis man bliver valgt til byrådet.

Onsdag havde en håndfuld kandidater taget imod indbydelsen til at blive introduceret til det at sidde i byrådet - og hvad Solrød er for en størrelse. Det var kommunaldirektør Henrik Winther Nielsen, som gav en meget grundig rundrejse i de mange aspekter, som følger med jobbet som byrådsmedlem. Men selvom der blev sprøjtet ud med informationer i det timelange foredrag, så beroligede kommunaldirektøren med, at de nyvalgte ikke skal være bange for, ikke at kunne bestride jobbet. For er der behov for hjælp, så er der hjælp at hente.

- Kommunal økonomi kan være en kompleks størrelse. Vi vil gøre hvad vi kan for at »oversætte«. Så I skal ikke være forskrækkede, lovede kommunaldirektøren.

Nok er Solrød en lille kommune, men det er stadig mange penge, der skal jongleres med og mange beslutninger, som skal tages af de 19 medlemmer i byrådet. Solrød er kommunens største arbejdsplads med omkring 1800 ansatte.

Der er mange projekter undervejs, som også det kommende byråd skal have fokus på. Udviklingen af Solrød Center, Strandens Hus, kystsikring, biogasanlæg, ny idrætshal og kunststofbane i Havdrup. Og så - ikke at forglemme - de markante byggerier Green Hills, Erhvervskilen og boliger i Havdrup.

Zoomer man ind på kommunen, så bor der lige nu 23.473 borgere. Hele 78,1 procent er pendlere. Der er 90 frivillige foreninger. 80 procent af kommunens borgere er i aldersgruppen 0 til 64 år.

Henrik Winther Nielsen pointerede at »befolkningstilvæksten har stor betydning for vores økonomi«.

Der flytter mange børnefamilier til Solrød, og der en stor stigning i antallet af ældre. Områder, hvor udgifterne er store.

- Vi kan ikke sætte skatterne ned uden at det så vil påvirke velfærden, forklarede kommunaldirektøren kandidaterne, som også havde selskab af et par af de siddende byrådsmedlemmer.

Der følger naturligvis penge med som byrådsmedlem. Månedsgrundlønnen ligger på 12.096 kroner. Borgmesterens månedsløn er 73.747 kroner.

Hvis man bliver valgt 16. november, så kommer man på et introduktionsprogram samt får muligheden for at deltage ved en række temamøder.

- Lyder det ikke spændende? lød det opmuntrende fra kommunaldirektøren.

I første omgang gælder det valgkampen - og så ikke mindst kampen om de attraktive placeringer af valgplakaterne. Det bliver skudt i gang 23. oktober klokken 12 - og ikke et sekund før!

En der kandidater, som er så modige, at hænge deres plakater, hvor de ikke må hænge - så vil kommunens vejfolk være på dupperne og tage dem ned.

Der ar mange regler for, hvor og hvordan plakaterne skal hænges op.

- Det er noget bøvl med en masse krav. Ja, det er næsten en sportsgren for sig, sagde Henrik Winther Nielsen, som opfordrede til at kandidaterne læste godt på lektien inden de rykker ud med stiger, strips og valgplakater.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk