20. november 2018
Kvinder er nødt til at slippe tøjlerne og lade være med at tage ansvar for alt i husholdningen, lød det blandt andet, da Julia Lahme holdt oplæg i Havdrup Sognehus. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Kvinder er nødt til at slippe tøjlerne og lade være med at tage ansvar for alt i husholdningen, lød det blandt andet, da Julia Lahme holdt oplæg i Havdrup Sognehus. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kærlig klaps til kvinderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kærlig klaps til kvinderne
Solrød - 18. januar 2018 kl. 16:21
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kvinder skal holde op med at fokusere på, at alt skal være så perfekt.

- Vent med at rydde op til efter festen og hold så i øvrigt nogle flere fester, lød rådet tirsdag aften da forfatteren Julia Lahme besøgte Havdrup Sognehus, hvor hun holdt oplæg ud fra sin bog »Manifest«. Budskabet er her, at kvinder skal holde op med at tage ansvaret for husholdningen og tro, at alt skal være så perfekt, at der ikke er tid til at leve livet.

- Vi skal ikke være sådan nogle kvinder der hele tiden siger fra. Vi skal sige ja, når nogen foreslår noget sjovt og tage del i festen, lød opsangen til de forsamlede kvinder og de få »modige« mænd, der også var dukket op.

Oplægget blev holdt i en humoristisk tone, men der er heller ingen tvivl om, at Julia Lahme tager emnet meget alvorligt.

- På den måde handlede det seneste kommunalvalg jo reelt om ligestilling i Danmark, sagde hun videre med henvisning til, at mens den røde fløj talte om velfærd og penge til samfundets institutioner så fokuserede den blå fløj på skattelettelser og effektiviseringer.

Hendes pointe er, at de konkrete tal viser, hvordan kvinderne er meget sårbare når der igen bliver skåret ned på for eksempel daginstitutionerne, så der skal hentes tidligere. Den lod tilfalder nemlig ofte kvinderne, der således aldrig når helt på omgangshøjde med mændenes position i samfundet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk