3. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havdrup Hovedgade står foran forandring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Havdrup Hovedgade står foran forandring
Solrød - 21. juni 2021 kl. 15:11
Af Jesper From

Arbejdet med en lokalplanlægning af Havdrup Hovedgade bliver nu skudt igang. Henover sommeren vil grundejere, beboere, naboer og andre interessenter indkaldt til et dialogmøde om en ny lokalplan for Hovedgaden.

Det foregår i slutningen af august.

Det var på byrådsmødet 27. januar, som det blev besluttet, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for hovedstrøget i Havdrup. Det skete i forlængelse af, at byrådet besluttede at nedlægge forbud mod flere spillehaller i kommunen. Der er tale om strækningen mellem baneoverskæringen og Tykmosevej inklusiv stationspladsen.

Lokalplanen skulle blandt andet sikre udpegningen af en del af hovedgaden og stationspladsen som bevaringsværdigt kulturmiljø.

Helt tilbage i 2014 besluttede byrådet at der skulle udarbejdet en lokalplan for Hovedgaden i Havdrup. En helhedsplan blev efterfølgende udarbejdet med visioner for Havdrup Bymidte og Hovedgade.

I 2018 blev det første projekt i helhedsplanen gennemført med lukning af Hovedgaden ind over stationsområdet. Projektet blev gennemført med dispensation fra den gældende lokalplan for Havdrup Center ved fældning af nogle træer.

Så er man er nået langt, og derfor indstilles administrationen på rådhuset til, at der nu kun er behov for en lokalplan fra stationspladsen til Tykmosevej.

Lokalplanen afgrænses således, at den omfatter selve vejen og som udgangspunkt husrækkerne på begge sider af vejen, med undtagelse af tankstationen på Hovedgaden 54, der har sin egen lokalplan.

Nu tages der så fat på lokalplanforslaget, da Hovedgaden står overfor at skulle renoveres - som konsekvens af omlægning af gennemkørselstrafikken til Havdrup Alle - samt, at administrationen har modtaget henvendelser fra grundejere langs Hovedgaden om ønsker til ændret anvendelse.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk