20. november 2018
Det er særligt cichliderne, som har Henrik Hugo Nielsens interesse. Foto: Katrine Wied
gallery icon

Se billedserie

Det er særligt cichliderne, som har Henrik Hugo Nielsens interesse. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fascineret af livet under overfladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fascineret af livet under overfladen
Solrød - 12. november 2016 kl. 06:13
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor andre mennesker har stuen fyldt med møbler, har Henrik Hugo Nielsen fyldt alt ledig vægplads med akvarier. Han har altid været fascineret af fisk og naturen i og omkring vand og passer i dag over 25 akvarier alt i alt.

Det er baggrunden for, at Henrik Hugo Nielsen tidligere i år tog initiativ til at oprette Sydkystens Akvarieforening med udgangspunkt i Solrød sammen med andre med samme interesse, skriver DAGBLADET Køge.

- Jeg fik mit første akvarium som ti-årig. Det varede ikke mere end halvandet til to år, så mistede jeg interessen igen. Så det var først, da jeg blev voksen, omkring 20 år, at jeg fandt interessen igen. Jeg har altid været fascineret af livet under overfladen og har pillet i åen og taget dyr op og kigget på dem og sat dem ned igen. Så det var meget naturligt at komme ind i akvarieverdenen, siger Henrik Hugo Nielsen.

Håbet er, at foreningen kan få nogle faste lokaler et sted i Solrød Kommune. Til hverdag er Henrik Hugo Nielsen lærer for to specialklasser på Uglegårdsskolen i Solrød. Han har på den baggrund også et håb om at kunne starte en afdeling for børn og unge i Sydkystens Akvarieforening.

- Det er en af mine skjulte bagtanker med at lave den her forening at få en juniorafdeling op af køre. Mit håb er, at vi kan få et lokale på Uglegårdsskolen og derigennem få nogle af eleverne til at interessere sig for akvarier og lære at holde dem. Man kan få utrolig meget glæde ud af den hobby, og så er det et alternativ til alt det sport. Jeg har også dyrket sport, men det kan være et supplement, noget levende at gå op i, forholde sig til og få ansvar for, samtidig med at det kan give nogle oplevelser og noget ro. Det kunne jeg godt til at tænke mig at være med til at få sat i værk, siger Henrik Hugo Nielsen.

Man kan læse mere om den nystiftede forening på Sydkystensakvarieforening.dk eller på Facebook.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk