25. februar 2020
Der var høj musik, flag og hujen, da Solrød Gymnasiums mange nye 1.hf?ere og 1.stx?ere indtog den røde løber på deres allerførste skoledag. Foto: Solrød Gymnasium
Der var høj musik, flag og hujen, da Solrød Gymnasiums mange nye 1.hf?ere og 1.stx?ere indtog den røde løber på deres allerførste skoledag. Foto: Solrød Gymnasium
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny begyndelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny begyndelse
Solrød - 15. august 2019 kl. 20:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye begyndelser er spændende, men kan samtidig være lidt angstprovokerende. Der er mange forventninger og mange spørgsmål. Man ved ikke helt, hvilket ben man skal stå på sammen med de andre, man ikke kender endnu.

Men på Solrød Gymnasium arbejder man bevidst på at tage godt imod de nye, så sommerfuglene i maven hurtigt letter.

De nye 1.g'ere og 1. hf'ere starter på deres introuge en dag tidligere end skolens øvrige elever, så der er god plads til dem på deres første skoledag. Men de kommer ikke alene. De bliver nemlig mødt af en rød løber, balloner, høj musik og 60 elever, der flager og hepper. Anden og tredje års eleverne fra HF og STX har valgt at bruge de sidste to dage af sommerferien på at forberede velkomsten af skolens nye årgang som tutorer. Mange forklarer deres engagement med, at de selv fik en god modtagelse på skolen, så derfor vil de gerne selv være med til at give de nye en god velkomst. Mandag fik de en professionel introduktion til det at møde nye mennesker på en positiv og anerkendende måde. En af skolens introlærere har også en uddannelse i coaching, og sammen med tre dygtige kolleger har han klædt tutorerne på til deres opgave.

Tutorer og lærere arbejder således intensivt på at introducere de nye elever til hinanden både i og på tværs af klasserne. Den første introuge består blandt andet af ekskursion, den legendariske Solrød Olympics, introduktion til studieretninger og fagligt arbejde i gymnasiet. Ugen kulminerer fredag aften, hvor lærerne traditionen tro griller til den nye årgang.

I løbet af de næste dage bliver uddannelsen mere konkret i form af for eksempel fysik, fransk og frikvarterer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk