21. januar 2021
- Skulle der være opbakning til det, stiller jeg gerne mit mandat til rådighed i den forbindelse, fortæller Emil Blücher (LA), når talen falder på, hvem der skal være Solrøds borgmester efter novembervalget. Pressefoto
- Skulle der være opbakning til det, stiller jeg gerne mit mandat til rådighed i den forbindelse, fortæller Emil Blücher (LA), når talen falder på, hvem der skal være Solrøds borgmester efter novembervalget. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emil Blücher klar til at blive borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emil Blücher klar til at blive borgmester
Opdateret 13. januar 2021 kl. 09:05
Solrød - 12. januar 2021 kl. 14:30
Af Jesper From

Emil Blücher fra Liberal Alliance lægger ikke fingre imellem, når det handler om hans holdning til det meget optalte Facebook-opslag forleden fra borgmester Niels Hörup (V).

- Borgmesterens opslag er uværdigt på flere niveauer. Den sammenligning som Niels Hörup laver mellem brugen af misinformation hos Trump, og en påstået generel misinformation i Solrød, kan jeg på ingen måde genkende. At sammenligningen kommer i en tid, hvor Kongressen stormes, tilmed med dødeligt udfald, gør kun sammenligningen endnu mere absurd. Derfor tager jeg personligt stærkt afstand fra borgmesterens Facebook-opslag, fortæller Blücher.

- Borgmesteren nævner at de sociale medier tydeligvis har medvirket til at ophidse og polarisere debatten. Personligt tror jeg, at mange af borgernes frustrationer, skyldes den manglende lyst hos flere lokalpolitikere - til at gå i dialog med vælgerne og stå på mål for deres beslutninger.

Det undrer også LA'eren, at borgmesteren ikke er videre aktiv på de sociale medier:

- Borgmesteren holder sig eksempelvis ude af de fleste politiske debatgrupper på Facebook, og selv ikke hans i hans egne Facebook-opslag, bydes der op til en fornuftig debat. Flere borgere lufter i den forbindelse deres utilfredshed med, hvordan borgmesteren reagerer, når man kontakter ham. Simple spørgsmål bliver besvaret med, at man skal tage kontakt af officielle kanaler i stedet. Og så er det jo efterhånden kendt, at tiltag såsom indførsel af byråds-tv samt ejerstrategier for vores kommunale selskaber, ikke ligefrem er idéer som borgmesteren ønsker fremmet.

Blücher fortsætter:
- Det virker lidt som om at Niels gerne vil høste de positive gevinster ved sociale medier, men ikke ønsker ulemperne i form af dialogen med borgerne. På den måde er alt der står tilbage politisk envejskommunikation. Solrød har brug for en ny politisk kultur, hvor beslutningerne i mindre grad træffes af vores forvaltning, og i højere grad af et bredt flertal i byrådet, i tæt dialog med borgerne. Vores nuværende borgmester er i højere grad kilden til denne problematik, rettere end løsningen herpå.

Man bliver Hörup ikke genvalgt, så er Emil Blücher ikke afvisende overfor at overtage borgmesterkæden:

- På linje med Bo Nygaard Larsen, håber jeg derfor at vi kan få en ny borgmester efter kommunalvalget i november. Skulle der være opbakning til det, stiller jeg gerne mit mandat til rådighed i den forbindelse. Vi er ligeledes klar til pege på en borgmester fra et andet parti, hvis vi får en sikkerhed for, at posen bliver rystet når det kommer til forhandlingsklima, borgerinddragelse og åbenhed omkring byrådets arbejde, fortæller Emil Blücher.

Han understreger, at han helst ser, at den kommende borgmester bliver borgerlig - men helst ikke Niels Hörup.

- Venstre er i dag personificeret ved Niels. Jeg har ikke noget imod partiet Venstre. Men det er den måde, han forvalter sit lederskab på. Så længe Niels sidder i spidsen, vil der være en meget firkantet tilgang til mange ting, mener Blücher.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk