23. maj 2019
Det er ikke kiun sjovt, men også god motion at dyrke squaredance. Foto: Mie Neel
Det er ikke kiun sjovt, men også god motion at dyrke squaredance. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Do-si-do på dansegulvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Do-si-do på dansegulvet
Solrød - 12. februar 2019 kl. 12:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gruppe aktive dansere tilbyder i februar to introduktions-aftener i den NYE Square Dance i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter.

Alle er velkomne til at kigge inden for i centret torsdag 14. februar og/eller torsdag 21. februar - begge dage fra klokken 19 til 21.

De to intro-dage går lidt i dybden med denne "anderledes" form for dans, hvor en caller vil være til stede, som dels vil fortælle om dansen, og dels vil guide de fremmødte igennem de første trin, der kan læres på kort tid.

Efterfølgende vil der blive etableret et kursus på 6-8 gange - forudsat tilstrækkelig interesse.

Til alle, der ikke kender denne nye form for Square Dance, kan det oplyses, at dansen, der oprindelig blev "født" i USA i en mere "traditionel" udgave, tiltaler folk i mange forskellige aldersklasser i adskillige lande verden over - bl.a. på grund af 3 store "gevinster", der kan opnås: Fysisk træning (skridttællere runder nemt 5-10.000 på en danseaften). Mental udfordring (der skal holdes styr på et større antal "calls", der kommer i en lind strøm fra calleren). Socialt samvær (dansen er et "teamwork", hvor 8 dansere skal samarbejde om at få det hele til at gå op i en højere enhed!)

I Danmark findes der landet rundt adskillige foreninger, hvor denne dans udøves, og der afholdes jævnligt større danse-arrangementer, der præsenterer såvel danske som udenlandske callere.

Den NYE Square Dance er den variant af den traditionelle form for square dance, som blandt andet udmærker sig med et frisk tempo, hvor calleren sammensætter de enkelte calls undervejs.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk