17. oktober 2021
Her det de seje skolepatruljer på Havdrup Skole. Foto: Solrød Kommune
Her det de seje skolepatruljer på Havdrup Skole. Foto: Solrød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skal være trygt at være skolepatrulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal være trygt at være skolepatrulje
Solrød - 20. september 2021 kl. 11:14

Skolepatruljeelever kan generes af trafikanter, der kan gøre patruljens arbejde utrygt. I en ny kampagne vil Solrød Kommune i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik minde trafikanterne om at vise hensyn og respekt til eleverne, der yder en stor indsats hver morgen.

Når skolepatruljen stiller sig ud til skolevejen for at hjælpe andre sikkert i skole, er der nogle trafikanter, som ikke viser hensyn, og derfor oplever skolepatruljer, at deres arbejde er utrygt. Det er i løbet af de sidste par år dokumenteret i flere undersøgelser, som Rådet for Sikker Trafik og LB-Forsikring står bag. I den seneste undersøgelse fra 2019 fortalte 4 ud af 10 skolepatruljeelever, at de har haft ubehagelige oplevelser med trafikanter, og knap 3 ud af 10 skolepatruljeelever har oplevet en farlig situation. Det kunne for eksempel være, at en trafikant er kørt for tæt på skolepatruljen, eller at skolepatruljeeleven i sjældnere tilfælde er blevet ramt af en cyklist eller bil. Det har grundet coronanedlukningen ikke været muligt at foretage undersøgelser i fuldt omfang i 2020 og 2021.

Med den nye kampagne "Pas på skolepatruljen" vil Solrød Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring minde bilisterne om, at de skal vise hensyn, når de møder en skolepatrulje på deres vej. For når der er en skolepatrulje, så er der også skolebørn, der færdes i trafikken.

I alt deltager 73 kommuner landet over i kampagnen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk