26. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasmitten i Solrød bekymrer borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasmitten i Solrød bekymrer borgmester
Solrød - 18. september 2020 kl. 17:49

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut er der således nu 8 nye smittede borgere i Solrød Kommune inden for de seneste 7 dage. Med et indbyggertal på lidt over 23.000 borgere gør det, at kommunen statistisk set nu har 34 smittede borgere per 100.000 indbyggere.

Det betyder, at kommunen overstiger 20 smittede per 100.000 borgere, som er det tal, der gør, at sundhedsmyndighederne automatisk har fokus på en kommune. Solrød Kommune har derfor været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed for rådgivning om smittestigningen, og styrelsen fortæller, at der ikke er grund til særlige forholdsregler i Solrød Kommune.

Styrelsen oplyser samtidig, at de smittede borgere i Solrød Kommune primært er i alderen 30-69 år og fordeler sig med stor geografisk spredning.

- Statsministeren har i dag understreget præcis, hvor vigtigt det er, at vi alle sammen passer på og overholder retningslinjerne, og i Solrød Kommune har vi naturligvis fortsat stort fokus på at mindske smitten med cornavirus. Vi vil også fortsat være i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, så vi sikrer os den helt rette rådgivning, siger borgmester Niels Hörup.

- Det er nu, vi skal være særligt opmærksomme på at passe ekstra godt på hinanden og fortsætte de gode vaner med god håndhygiejne og afstand til hinanden. Vi kigger ind i et efterår, hvor risikoen for yderligere smitte bliver større og større, og det er op til hver enkelt borger at tage ansvar for at mindske risikoen for smitte. Når jeg taler med borgerne, kan jeg mærke, at de fortsat er meget bevidste om at være opmærksomme på coronavirus. Det er super godt. Vi skal blive ved med at passe på hinanden og vaske hænder, spritte af og holde afstand, siger borgmester Niels Hörup.

Siden 27. januar har i alt 115 Solrødborgere været smittet med coronavirus.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk