31. juli 2021
I første omgang var der helt lukket ned for den ugentlige gang whist i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter. Og da det igen var muligt at spille, blev en del væk af frygt for coronasmitte. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

I første omgang var der helt lukket ned for den ugentlige gang whist i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter. Og da det igen var muligt at spille, blev en del væk af frygt for coronasmitte. Foto: Mie Neel
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronaen har ramt foreninger hårdt på pengepungen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Coronaen har ramt foreninger hårdt på pengepungen
Solrød - 19. juli 2021 kl. 13:33
Af Jesper From

De strikse coronarestriktioner har været hårde ved mange foreninger. Men heldigvis har der været hjælp af hente, så foreningerne kunne komme nogenlunde helskindede igennem krisen uden at kassen blev helt tom.

Folkeoplysningsudvalget har rådet over nogle midler, som de så kunne tildele til nødlidende frivillige foreninger. Såkaldte corona hjælpepuljer.

Støtten kan gives til foreningens tab på gennemførte aktiviteter eller mistede indtægter på grund af aflyste aktiviteter, eller til ekstraudgifter, som følge af coronarestriktioner. Den anden corona hjælpepulje: Ekstra medlemsstøtte har til formål at støtte foreninger, der har lidt tab som følge af tab af medlemmer.

I Solrød Whistklub, som mødes hver fredag, har det været en hård tid med nedlukningen. Der plejer at komme omkring 33 spillere, men efter genåbningen har det haltet med tilslutningen.

Kun omkring 20 møder nu frem, og det mener klubben skyldes, at mange er bange for coronaen. Og færre fremmødte er ensbetydende med færre penge i kassen. Whistklubben har søgt olm 3640 kroner. Udvalget har besluttet at tildele 2600 kroner.

FDF Havdrup har fået tildelt 2500 kroner til værnemidler og Solrød Musikskole 5.000 kr.

Også Solrød Strand Badminton Klub har mistet indtægter - men af en helt anden kaliber. Aflysning af klubturneringer med U15 og U17/19 mesterrækkeen turnering i april i år samt et spinning-arrangement.

De har fået 111.983 kroner for tabte indtægter, fortæller sportschef Preben Nørgaard.

Bare spinningsdagen ville have givet omkring 60.000 kroner til klubben.

Derfor er man også rigtig glade for den hjælpende økonomiske hånd fra kommunen:

- Der skal lyde en stor ros til kommune n for hjælpen. Vi er sågar blevet ringet op for at høre omkring vores medlemstal fremadrettet. Og vi kommer da til at tabe lidt medlemme, vurderer sportschefen.

Badmintonklubben har besluttet, at man også under coronakrisen har skulle betale sin kontingent - selvom aktiviteterne i stor grad har ligget stille.

- Ja, vi har valgt ikke at betalge medlemmernes kontingent tilbage, men så til gengæld tilbyde nogle ekstra aktiviteter, så vi giver medlemmerne noget tilbage af det tabte. Vi vil hellere forsøde livet og skabe lidt liv og glade dage.

Så Solrød Strand Badminton Klub er ikke gået helt på sommerferie, som de ellers plejer. Det er der mange medlemmer, som får glæde af.

- Seniorerne træner fire gange om ugen, som de plejer. Men så har vi også 2-3 gange træning for ungdommen her i sommer. Efter en lang pause, er alle jo sultne for at træne og spille igen, forklarer Preben Nørgaard.

Træningslejr

Derudover kommer sommeren til at byde på træningslejre. Fra 26 til 30. juli er omkring 60 tilmeldt til badminton og socialt samvær i Solrød idrætscenter, og ugen efter har Solrød og Karlslunde-klubberne slået sig sammen om en badmintonskole, hvor der deltager omkring 30.

Solrød Strand Badminton Klub har 650 medlemmer, hvoraf de 250 er ungdomsspillere.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk