22. oktober 2018
Der skal så lidt til - og så kan det gøre så stor en forskel. Der er brug for flere nabovenner til flygtningene i Solrød. Foto: Solrød Kommune
Der skal så lidt til - og så kan det gøre så stor en forskel. Der er brug for flere nabovenner til flygtningene i Solrød. Foto: Solrød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bliv frivillig naboven til flygtning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliv frivillig naboven til flygtning
Solrød - 07. december 2016 kl. 14:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Projekt Nabovenner går ud på, at du som frivillig naboven hjælper flygtninge i dit lokalområde med at oversætte og forstå de uskrevne regler, som findes i lokalområdet og til boligen, de bor i.

Ideen bag projekt Nabovenner er, at give flygtninge forståelse og indsigt i danske forhold, og mere konkret, hvordan de får succes med at bo og føre hus i Danmark.

Som flygtning i Danmark mødes man af en række normer, som ikke står beskrevet nogen steder, men blot er noget »alle ved«.

Det kan for eksempel være viden om, hvor ofte græsset i haven skal slås, eller at hækken ud til villavejen helst skal være klippet inden Sankt Hans.

Det kan også omhandle hvordan man bedst passer på sine hårde hvidevarer, så de ikke kalker til, eller hvordan storskrald sorteres korrekt, så skraldebilen tager affaldet med.

Kontakt frivilligkoordinator Nadia Krøjgaard Eriksen på email: nke@solrod.dk eller telefon: 2120 9774, hvis du ønsker at vide mere om dine muligheder for at blive frivillig naboven.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk