12. maj 2021
#579727
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badegæster: Kalkgraven skal stadig bruges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badegæster: Kalkgraven skal stadig bruges
Opdateret 28. juli 2014 kl. 09:18
Solrød - 26. juli 2014 kl. 06:27
Af Trine Møller Pedersen

Fredag middag var idyllen genoprettet ved Karlstrup Kalkgrav, hvor især mange unge mennesker og børnefamilier var søgt ned til det azurblå badevand for at køle lidt af i varmen.

Drukneulykken torsdag, hvor den 30-årig Mahmoud Mansour fra Greve døde, var tragisk, men den er ikke grund nok til at holde sig væk fra kalkgraven, mener de badegæster, som DAGBLADET talte med.

arrow Læs også: Kalkgrav får ingen livreddere

Henrik og Helle Retlev på henholdsvist 36 og 35 år havde taget turen fra Taastrup til kalkgraven sammen med deres to børn, Maya og Emil på syv og tre år, for første gang i går. De var ikke nervøse for at skulle bade, selvom kulissen dagen før dannede rammen om et tragisk drama.

- Det er en lille perle, der er her, og derfor skal den også bruges. Vi har badevinger på ungerne, men vi vil også gerne have dem med ud, så de kan lære vandet at kende og lære at svømme med tiden, siger Henrik Retlev, der selv er tidligere elitesvømmer.

Han mener, at det er vigtigt, at man kender til farerne ved badning og derfor sikrer at børn lærer at svømme.

- Det er jo sørgeligt, når man hører om, at der bliver skåret ned på svømmeundervisningen i folkeskolen for eksempel. Vi har så meget vand omkring os, at det er nødvendigt. Ellers sker der ulykker som den torsdag, siger Henrik Retlev.

Parret mener, at man skal være særlig opmærksom på dybden i Karlstrup Kalkgrav, og derfor mener Helle Retlev godt, der kunne være flere skilte.

- Det kunne godt gøres tydeligere, at der er forhold, man skal være opmærksom på. Jeg kan også se, at her er mange unge mennesker, og det i kombination med alkohol og sådan en dybde kunne godt være en dårlig cocktail, siger Helle Retlev.

Læs mere i DAGBLADET lørdag.

arrow 60 bandemedlemmer tog afsked med druknet mand
25. juli 2014 kl. 14:50 Opdateret: kl. 14:09
arrow Rådet for Større Badesikkerhed advarer: Bad ikke i kalkgrave
25. juli 2014 kl. 11:23 Opdateret: kl. 09:20
arrow 30-årig druknede foran passive badegæster
25. juli 2014 kl. 11:02 Opdateret: kl. 13:47
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk