17. juni 2021
Naboer til det planlagte Strandens Hus har skrevet en udførlig klage til Planklagenævnet, der berører hele grundlaget for lokalplanen. Men der bliver også sået tvivl om byrådsmedlem Hans Odders (K) rolle i projektet og ikke mindst Jens Bang Liebst, formand for SSG, der har været med til at udfærdige projektet. På billedet er det fra venstre Bjørn-Erik Jørgensen (Solrød Vandsport), Jens Bang Liebst (Solrød Strand Grundejerforening), Hans Odder (Konservative) og borgmester Niels Hörup (Venstre), da de tilbage i 2017 gav hinanden hånden på at fuldføre projektet.  Foto: Jesper From
Naboer til det planlagte Strandens Hus har skrevet en udførlig klage til Planklagenævnet, der berører hele grundlaget for lokalplanen. Men der bliver også sået tvivl om byrådsmedlem Hans Odders (K) rolle i projektet og ikke mindst Jens Bang Liebst, formand for SSG, der har været med til at udfærdige projektet. På billedet er det fra venstre Bjørn-Erik Jørgensen (Solrød Vandsport), Jens Bang Liebst (Solrød Strand Grundejerforening), Hans Odder (Konservative) og borgmester Niels Hörup (Venstre), da de tilbage i 2017 gav hinanden hånden på at fuldføre projektet. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager antyder aftalt spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Anklager antyder aftalt spil
Solrød - 18. maj 2020 kl. 17:54

I en meget udførlige klageskrivelse til Planklagenævnet har naboer til Strandens Hus i Solrød peget på en række kritiske punkter i hele forløbet omkring vedtagelsen af en ny lokalplan, der skal gøre byggeriet muligt.

arrow Læs også: Kritik: Byrådet accepterer tvivlsomme interesser

Her gøres der først opmærksom på, at den lokalplan, som blev vedtaget af Solrød Kommune den 27. januar 2020, er i strid med Kommuneplanen.

Det skyldes, at Lokalplanens bestemmelser om parkering ikke overholder Kommuneplanens fastsatte parkeringsnorm.

Derudover påpeger klagerne, at det ville det stride imod det forvaltningsretlige ligebehandlingsprincip, såfremt restauranter, der - som konstellationen er i nærværende sag - ejes privat, men opføres på kommunal grund, kunne opnå en fordel ved at benytte allerede etablerede offentlige parkeringspladser til opfyldelse af parkeringskrav.

Dernæst peges der på at en bestemt lokalpolitiker har været involveret i alle sagens akter, mens han har været en del af bestyrelsen i Solrød Strand grundejerforening, hvorfra det oprindelige projekt omkring Strandens Hus er fostret.

»Det følger af forvaltningslovens § 3, stk. 1, nr. 3, at et byrådsmedlem er inhabilt, hvis personen har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagen«, lyder det i klagen. Skipperhusene gør gældende, at Hans Odder har haft en sådan interesse i sagen og

dermed har været inhabil i forbindelse med byrådets vedtagelse af Lokalplanen.

Det bliver også nævnt, at projektforslaget - uden konkurrence fra andre - har gennemgået en usædvanlig "gnidningsfri" proces i byrådet, der heller ikke har taget nærmere stilling til andre projektforslag eller begrundet den økonomiske støtte til lige netop SSG's projektforslag.

»Derudover har byrådet under hele forløbet ignoreret relevante og vedkommende indsigelser fra borgere, herunder Skipperhusene, vedrørende områdets belastning og betydningen af etableringen af et tilstrækkeligt antal parkeringspladser. Dette har i sidste

ende medført, at Lokalplanen strider imod Kommuneplanen«, skriver klagernes advokat i sagen.

Hele klagen kan læses som bilag til mødet i Økonomi- Teknik- og Miljøudvalget mandag den 18. maj.

Samtlige klagepunkter bliver i første omgang afvist af administrationen i Solrød Kommune.

I forhold til parkeringsnormen bliver der blandt andet refereret til, at man skal skelne mellem to delområder til henholdsvis »offentlige formål« og "publikumsorienteret serviceerhverv". samlet set giver det tilstrækkelig mulighed for at anlægge det krævede antal parkeringspladser, lyder det blandt andet i svaret:

»Det er derfor Solrød Kommune overbevisning, at lokalplanen ikke strider mod kommuneplanens parkeringsnorm, som fremgår af Solrød Kommuneplan 2017-2019«.

Vedrørende Hans Odders habilitet bliver peget på, at efter Styrelseslovens paragraf 14 er en habilitetsvurdering en beslutning, som rent er tillagt Byrådet:

»Som det fremgår af referat fra byrådets møde den 28. januar 2019 besluttede byrådet ud fra en samlet vurdering, at Hans Odder ikke var inhabil, og han deltog derfor i sagens behandling«.

Som det tredje punkt i klagen afviser administrationen på Solrød Kommune, at kommunen ikke i tilstrækkelig grad har begrundet afvisning af indsigelser til lokalplanforslaget.

Her har klagerne påpeget, at det er i strid med forvaltningslovens paragraf 24, hvor der ved afgørelser skal fremgå en begrundelse enten med henvisning til retsregler eller hvilke hovedhensyn som har været bestemmende for afgørelsen.

»Kommunens behandling af indsigelser eller høringssvar, som er fremsat under offentliggørelsen af lokalplanen, behandles efter almindelig planpraksis i et høringsnotat og er ikke at betragte som afgørelser«, lyder det her.

Svaret i sin helhed kan også læses i dagsordenen til mødet den 18. maj.

Nu er det op til Planklagenævnet at tage stilling til kritikken, den afgørelse kan tage op til seks måneder.

arrow Høringssvar: Kasketforvirring i Strandens Hus
30. juli 2020 kl. 14:49 Opdateret: kl. 14:49
arrow Kritik: Strandprojekt præget af arrogance
25. juli 2020 kl. 06:18 Opdateret: kl. 13:47
arrow Nyt spisehus på stranden i faste rammer
30. juni 2020 kl. 12:26 Opdateret: kl. 10:01
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk