15. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 17-årig overfaldet og slået af to unge gaderøvere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årig overfaldet og slået af to unge gaderøvere
Solrød - 13. januar 2020 kl. 12:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Natten til lørdag klokken 02.01 anmeldte en 18-årig mand fra Køge, at hans ven - en 17-årig ung mand fra Karise - netop var blevet overfaldet af to mænd.

Han blev slået i hovedet og fik frarøvet en taske, da han gik på Jersie Strandvej i Solrød.

De to gerningsmænd løb herefter fra stedet ad Nemovej mod øst. En hundepatrulje blev sendt til stedet for at søge efter de flygtede røvere. Hundepatruljen fik fat i to mænd på Birkevænget, som passede på beskrivelsen af de to røvere.

Den ene røver bar dametaske, som passede på beskrivelsen af den taske, som blev frarøvet forurettede. De to unge mænd, en 15-årig fra Køge og en 18-årig fra Herfølge, blev anholdt og sigtet for røveri.

Den forurettede fulgtes med nogle venner ad Jersie Strandvej mod Køge. Vennerne gik nogle hundrede meter foran den 17-årige, som gik alene på fortovet.

Da han kom forbi Dansk Kennel Klubs grund, kom to unge mænd ud fra grunden og direkte hen til forurettede med en truende attitude. Den 17-årig blev tildelt slag i ansigtet og bedt om at aflevere tasken. Da røverne havde fået tasken, stak de af fra stedet og forurettedes ven ringede straks 112.

Tasken som blev frarøvet ham, var en den 17-årige holdt for sin veninde, som cyklede længere fremme. Den 17-årige blev skadestueundersøgt efter episoden, men slap fra overfaldet med knubs.

Kl. 02.28 anmeldte en 58-årig mand, at han omkring kl. 01.55 var blevet overfaldet i tunellen på Tåstrupvej ved Maglekæret i Solrød Strand. Den 58-årige blev slået i ansigtet, så han faldt om.

Han opdagede efterfølgende, at han var blevet frataget sine hævekort, sygesikringsbevis og husnøgle. Den 58-årige opsøgte en bekendt og fik hjælp til at ringe til politiet. Han blev efterfølgende tilset på skadestuen, men var ikke kommet alvorligt til skade.

Politiet fandt den 58-åriges kort og nøgler på den 15-årige unge mand, som blev anholdt i forbindelse med røveriet på Jersie Strandvej.

De to anholdte blev ligeledes sigtet for røveriet mod den 58-årige, og blev kørt til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Den 15-åriges værger og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Lørdag morgen vurderede politiets jurister sagen, og det blev besluttet at fremstille den 15-årige unge mand i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Ud fra sagens oplysninger fremstod det, at han var ophavsmand til de røveriske overfald, og han var desuden bare seks dage tidligere, blev idømt en betinget dom for vold med henvisning til ungdomskriminalitetsnævnet.

Den 18-årige mand blev løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Retten i Roskilde besluttede at varetægtsfængsle den 15-årige frem til 30. januar 2020.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk