23. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100.000 kroner kommer demente borgere til gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100.000 kroner kommer demente borgere til gode
Solrød - 12. september 2020 kl. 06:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pengene skal bruges til oplevelsesture og forskellige varige hjælpemidler, der kan danne et godt grundlag for samtaler samt til at vække og stimulere minder hos borgere med demens.

Et samarbejde mellem Alzheimerforeningen Østsjælland, Centerrådet i Aktivitets- og Frivilligcenteret, Solrød Senior Klub, Ældre Sagen i Solrød og Solrød Kommunes demensteam har søgt og fået bevilliget 107.250 kr. fra Sundhedsstyrelsens puljemidler til aktiviteter for borgere med demens og deres pårørende.

Pengene bruges på at arrangere fem oplevelsesture for demente borgere og deres pårørende bl.a. til Knuthenborg Safaripark og Oplevelsescenter Nyvang.

Ud over oplevelsesturene bliver der også indkøbt forskellige varige hjælpemidler, som kommer demente borgere til gode. Der vil blandt andet blive indkøbt polaroid-kameraer, der fremkalder filmen, så billedet kan ses få minutter efter, at det er taget, hvilket kan danne et godt grundlag for samtaler. Derudover vil der blive indkøbt hjælpemidler, der understøtter hukommelsen såsom dukke-terapi og aktivitets- og erindringskasser, som indeholder gamle, historiske genstande til at vække og stimulere minder hos borgere med demens. Personer med demens kan tit ikke umiddelbart berette om deres liv, og derfor er brugen af genkendelige genstande et godt redskab til at finde nye indgange, der vækker associationer til fortiden. Planen er, at disse hjælpemidler skal overdrages Oasen i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Plejecenter Christians Have.

Man kan afhente en brochure, som fortæller nærmere om turene på Plejecenter Christians Have og i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Sonja Poulsen på telefon 2221 1403.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk