15. januar 2021
I løbet af året på 10klasse Solrød skal eleverne selv præsentere den faglige fremtid, de kan se sig selv i. Foto: 10klasse Solrød
gallery icon

Se billedserie

I løbet af året på 10klasse Solrød skal eleverne selv præsentere den faglige fremtid, de kan se sig selv i. Foto: 10klasse Solrød
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10. klasse valgte selv fag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10. klasse valgte selv fag
Solrød - 09. december 2019 kl. 13:04
Af Torben Thorsø

Dyrlæge, psykolog, elektriker, partisekretær eller professionel e-sportsudøver. Drømmene om fremtiden strækker sig vidt hos eleverne på 10Solrød, som i de sidste to uger har arbejdet med deres OSO-opgave (Obligatorisk Selvvalgt Opgave).

Langs gangene på 10. klassecenteret summer det af kreativitet og spænding, da de næsten 200 elever gør klar til at præsentere deres produkt i tre dages messeopsætning, skriver skolen i en omtale af aktiviteterne.

I elektrikerens messestand finder vi ledninger, lys og et mindmap over uddannelseslivet, mens sygeplejersken står klar med en opsætning af medicin og en fortælling om sit praktikforløb på Sjællands Universitetshospital.

OSO-opgaven tager afsæt i elevens uddannelsesplan, valg af ungdomsuddannelse og jobvalg i fremtiden.

I forløbet får eleverne tid og vejledning til at indsamle viden omkring deres mål for fremtiden bl.a. ved at tage i praktik. Til slut fremstiller eleverne et produkt, som de fremlægger. Selvom OSO er en fast del af læreplanen for 10. årgang, er der forskellige måder at lave forløbet på. I mange 10. klasser handler det om at aflevere en traditionel skriftlig opgave, men ikke i 10Solrød.

Her er klasselokalerne fyldt med hvide pavilloner, som eleverne skal dekorere med præsentation af deres OSO-opgave. Hver elev skal forberede 20 minutters præsentation for lærere og de andre elever, og her får kreativiteten frit løb. Formatet med messestandene inspirerer eleverne til at tage ejerskab for deres opgave og produkt. Eleverne kan gå rundt mellem hinandens præsentationer og få inspiration, mens de udveksler erfaringer om uddannelse og jobmuligheder.

Skolen vurderer, at det er en mulighed for at blive mere afklaret med sine forventninger til fremtiden - én elev troede for eksempel, han skulle være tømrer, men efter OSO-forløbet fandt han ud af, at han hellere vil arbejde med et andet håndværk.

Vil du møde eleverne i 10Solrød og lære mere om, hvad man kan opleve på et år i 10. klasse, så kom til åbent hus. Det er onsdag den 22. januar 2020 kl. 16-18. Du får en rundvisning på skolen og til temafagsshowet får du indblik i de sjove, kreative og lærerige linjefag, du kan vælge som elev i 10Solrød.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk