17. april 2021
Vincent Hendricks, der er professor i filosofi på Københavns Universitet, holdt oplæg på Solrød Gymnasium om blandt andet digital dannelse. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Vincent Hendricks, der er professor i filosofi på Københavns Universitet, holdt oplæg på Solrød Gymnasium om blandt andet digital dannelse. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - På nettet er i varen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- På nettet er i varen
Solrød - 19. august 2017 kl. 06:23
Af Torben Thorsø

Der var ren besked om mediernes skjulte sider, da professor i filosofi, Vincent Hendricks, besøgte Solrød Gymnasium for en snak om digitale platforme som fx Facebook.

- I tænker måske på jer selv som brugere eller som kunder hos de forskellige platforme. Men glem det; i er produktet! De store virksomheder ved præcis, hvem i er ud fra de oplysninger i selv har givet dem og de oplysninger, som de har samlet sammen. Hver gang i logger på jeres profil bliver jeres opmærksomhed solgt videre til firmaer og andre, der vil lokke penge ud af jer eller nyde godt af jeres opmærksomhed. Det kan afgøre alt lige fra salg af T-shirts til hvem der skal have nøglerne til Statsministeriet, pointerede han og slog fast:

- Jeres opmærksomhed er noget man handler med. I er »the suckers«.

Så var tonen slået an til at lærerigt oplæg om blandt andet digital dannelse og, hvordan de sociale medier fungerer bag kulisserne.

Vincent Hendricks er professor i filosofi på Københavns Universitet og beskæftiger sig indgående med sociale medier og platforme på internettet, såsom Facebook, Google og Instagram.

Han var inviteret på besøg som et led i undervisningen af de nye elever, der selv løbende kommer til at beskæftige sig med sociale medier under deres tre år på skolen. Han sluttede sit oplæg med en opfordring til, at nutidens unge mennesker er bevidste om at gennemskue de sociale mekanismer, der for eksempel gjorde, at Donald Trump blev valgt til præsident i USA.

- Hvis vi ikke betænker, at misinformation på nettet er en faktor på linje med for eksempel klimaudfordringerne, så kan vi herhjemme ende i en situation, hvor »Amalie« bliver statsminister og hvor »Gustav« bliver justitsminister, sagde han med henvisning til to kendte reality-stjerner, og fortsatte:

- Jeg når at gå i boksen inden det bliver rigtig slemt, og jeg beklager, at jeg er med til at overgive en verden til jer, der er i en værre forfatning end den mine forældre overgav til mig. But you gotta fix it, og hvis i tror at digital dannelse er noget som andre må tage sig af, så vil det gå stærkt ned ad bakke. This is your time - don´t fuck it up!

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk