19. juni 2019
Den lille Brutus hundehvalp har en sikker plads under Ulla Fabers Jakke, mens de to voksne chihuahuaer Rumle og Cupcake er i stand til at holde poterne på jorden i blæsten ud til Smålandshavet. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Den lille Brutus hundehvalp har en sikker plads under Ulla Fabers Jakke, mens de to voksne chihuahuaer Rumle og Cupcake er i stand til at holde poterne på jorden i blæsten ud til Smålandshavet. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ro i livet på kanten af Enø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ro i livet på kanten af Enø
Opdateret 24. januar 2019 kl. 15:05
Søndagsavisen Sydsjælland - 24. januar 2019 kl. 15:02
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Smålandshavet viser tænder få meter fra vinduerne. Den lille hundefamilie Rumle, Cupcake og lille Brutus holder sig tæt på brændeovnen, som buldrer for at holde kulden ude.

Ulla Faber konstaterer, at i dag skal hendes elskede chihuahua-hunde holdes i snor. Ellers risikere de at blæse væk... Hun griner, for hun befinder sig godt midt i elementernes rasen. Egentlig har hun en lejlighed i Sct. Jørgens Park, men for to år siden lejede hun et af Hans R. Jørgensens klithuse på Enø, og hun er fascineret af havet og naturen.

Hjem til Næstved
- Der er nogen, der mener man først kan holde op med at tænke på noget, hvis man kun kan se horisonten på havet, siger Ulla Faber og tilføjer, at Enø er den totale modsætning til de år, hvor hun boede i København.

Tiden er en anden nu. Hun nærmer sig sin sjette runde fødselsdag og er vendt tilbage - eller rettere hjem til Næstved. Der er gået otte år siden, hun blev meget syg af brystkræft. Hun er sygeplejerske, og valgte at sige nej tak til stråle- og kemoterapi. Hun valgte alternativ behandling, og tog hul på en ny livsstil med masser af hjemmepresset juice, og hun begyndte at løbe igen.

Udsigten til havet er en del af livsstilsændringen. Der er stearinlys og nikotintyggegummi på arbejdsbordet midt i stuen, og det nye medlem af menighedsrådet i Karrebæk Sogns Menighedsråd går til gymnastik to gange om ugen og så bruger hun forresten tid på at finde spændende arrangementer sammen med sognets aktivitetsudvalg.

Kvinden bag opsætningen af Evita og Bølle Bob i 2017 huskes af mange for den succes som Næstved og ikke mindst arenaen havde brug for. Mange kender Ulla Fabers hæse stemme i telefonen. Hun nyder, når hun kan være med til at skabe noget kultur der samler mennesker.

Ulla Faber fylder 60 år onsdag 30. januar.

Læs hele historien i Søndagsavisen Sydsjælland. Fødselsdagen markeres med en reception på dagen kl. 14-18 i Sognehuset Bethesda.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk