15. december 2018
80 indsamlere var på farten i Fladså. Her ses Kirsten Jakobsen (th) og familien Knuth.
gallery icon

Se billedserie

80 indsamlere var på farten i Fladså. Her ses Kirsten Jakobsen (th) og familien Knuth.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsamling: Det gør et kæmpe indtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsamling: Det gør et kæmpe indtryk
Søndagsavisen Sydsjælland - 13. april 2018 kl. 16:41
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag findes der rigtig mange indsamlinger til velgørenhed, men det er altså noget ganske særligt at samle penge ind til gavn for den onde sygdom.

Med solen i ansigtet var flere end 25.000 frivillige på gaden med indsamlingsbøsser for Kræftens Bekæmpelse. Det er blevet lidt sværere at få indsamlere, fordi flere andre organisationer samler penge ind.

En af de frivillige fra tovholderne i Næstved, Cecilie Ølund Rasmussen fortæller:

- Vi havde nogle ruter ledige på dagen og nogen hentede ikke deres bøsser, men trods det har vi fået en flot resultat. Vi er absolut glade også for den overvældende positive tilbagemelding fra indsamlerne.

- Der blev fortalt fine historier som f.eks. en ældre dame, der havde 53 kroner parat, fordi det var det antal år, hun havde fået lov til at have sin søn. Så for hende var der noget symbolsk over beløbet. Og det er jo heller ikke størrelsen af beløbet. Det er tanken, fortsætter hun.

Lisa Petersen, der har samlet ind i fem år, fik på sin rute penge fra en dame, der kom løbende efter hende, fordi hun troede hun havde glemt at banke på hendes dør.

- To mindre børn i alderen 5-7 år kom ud med penge, og sagde de i hvert fald gerne ville give til den grimme sygdom, som man kan dø af, fortæller Lisa Petersen.

- Jeg kunne ikke lade være med at fortælle, at de skulle huske at man også godt kan blive helbredt. Jeg har selv haft brystkræft og er blevet rask igen.

- Jeg tror mange, der går har en eller anden relation til sygdommen, og det er heller ikke svært, så mange den rammer.

- Det er en imponerende indsats, der bliver ydet af de mange frivillige og dem der giver et bidrag, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør for Kræftens Bekæmpelse, der er godt tilfreds selvom årets resultat ikke helt når sidste år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk