23. oktober 2019
Ildhesten medvirker ved det store slag i Karise - foto fra ildhesten.com
gallery icon

Se billedserie

Ildhesten medvirker ved det store slag i Karise - foto fra ildhesten.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dannebrog fejres med kæmpe festival i Karise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dannebrog fejres med kæmpe festival i Karise
Søndagsavisen Sydsjælland - 10. juni 2019 kl. 06:00
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dannebrog faldt Dannebrog ned fra himlen under et slag ved Lyndanise og så vandt Valdemar Sejr herredømmet over det nordlige Estland.

Og lige så sikkert er det at Dannebrog blev grebet af Karl af Rise, der var borgherre på Karisegård, så derfor gør Karise naturligvis særlig meget ud af fejringen af Dannebrog. Rigtig meget endda.

Det hele starter allerede tirsdag den 11. juni hvor historiker, og den fantastiske fortæller, Kåre Johannesen holder foredrag i Kulturhuset Leopold kl. 19.

Torsdag 13. juni kommer Danmarks Samfundets Cykel- og flagstafet - der starter ved grænsen til Tyskland - til Karise. Her bydes de velkommen af Eli Jacobi Nielsen ved Kulturhuset Leopold cirka klokken 15.

Den helt store fejring af vores nationalsymbol Dannebrog finder sted på Valdemarsdag lørdag 15. juni. Her begynder dagen med flaggudstjeneste og uddeling af faner i Karise Kirke kl. 9 og her medvirker middelalderkoret Aventura.

Efter gudstjenesten er der fanemarch gennem byen. Der gøres holdt ved Kulturhuset Leopold, hvor formanden for Plan- og kulturudvalget, René Tuekær, og fhv. formand for Danmarks-Samfundet Nils Ole Kajhøj. Det er ca. kl. 11.

Kl. 11 åbner festivalen ved Karisehallen og fanemarchen når frem til pladsen kl. 12. hvor formanden for Forsvarebrødrene, Finn Larsen, byder velkommen.

Resten af eftermiddagen forvandles området til middelalderen. Den fantastisk dygtige trup Dei Gratia opfører slaget ved Tallinn, der er boder, man kan opleve middelalderkoret Aventura, der er bueskydning for børn - og lækker mad. Helstegt gris med salat og middelalderbrød.

Læs hele historien i Søndagsavisen

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk