18. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn læser løs...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn læser løs...
Søndagsavisen Sydsjælland - 11. juni 2018 kl. 15:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og fra 15. juni går det løs igen. Bag konkurrencen står landets folkebiblioteker og biblo.dk.

Sommerbogens fornemmeste opgave er at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie.

Konceptet er enkelt. Fra 15. juni til 25. august kan alle børn mellem 7 og 14 år anmelde bøger på Biblo.dk og vinde præmier. Sidste år blev der lavet intet mindre end 15.093 anmeldelser. Børnene vælger selv, hvilke bøger de vil læse, og om de vil lave boganmeldelserne på skrift eller som video.

Sommerbogen handler om læselyst og om at motivere børnene til at fordybe sig i gode historier. Det handler også om at dele læseoplevelsen med andre børn og på den måde blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser og få nye idéer til spændende ferielæsning.

Der er daglige bogpræmier på højkant og desuden hovedpræmier i form af en iPad Mini til de fem anmeldelser, som til sidst kåres som de allerbedste.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk