21. oktober 2019
Sabbatår viser sig at have en god effekt. Foto: Jan Jensen
Sabbatår viser sig at have en god effekt. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 86 procent af studerende holder sabbatår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

86 procent af studerende holder sabbatår
Opdateret 07. juni 2019 kl. 14:53
Søndagsavisen Sydsjælland - 07. juni 2019 kl. 14:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere end otte ud af ti af studerende, der begyndte på en videregående uddannelse i 2018, havde holdt et eller flere års pause, siden de blev studenter. I en ny undersøgelse ser Danmarks Evalueringsinstitut, EVA, nærmere på, hvad de har brugt deres sabbatår på, og hvad de har fået ud af det.

For den enkelte studerende og for uddannelserne kan sabbatåret være en gevinst, da det mindsker risikoen for frafald. Det viser en tidligere undersøgelse. På den anden side har tænketanken Kraka vist, at sabbatåret er en samfundsøkonomisk underskudsforretning.

Det lader de studerende dog ikke til at gå op i. 86 procent af de studerende, der startede på deres uddannelse i 2018, havde et eller flere sabbatår i bagagen. De resterende 14 procent havde færdiggjort deres gymnasiale uddannelse samme år, som de begyndte på en videregående uddannelse. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

Størstedelen af studerende begrunder deres sabbatår med, at de havde brug for en pause fra uddannelsessystemet; det svarer hele 61 procent af de unge, der har taget et eller flere sabbatår. Lidt over halvdelen, 54 procent, angiver, at de havde lyst til at opleve andre ting end at uddanne sig, mens lidt under halvdelen, 45 procent, angiver, at de tog sabbatåret, fordi de ikke vidste, hvilken uddannelse de ville begynde på.

70 procent af de studerende, der har taget sabbatår er helt eller delvist enige i, at deres sabbatår har styrket deres faglige forudsætninger. Der er dog nogle tydelige forskelle alt efter hvilke studerende man spørger.

Læs hele historien i Søndagsavisen Sydsjælland

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk