17. juli 2019
Danskerne vil både have tv og streaming. Foto: Shutterstock/Dean Drobot
Danskerne vil både have tv og streaming. Foto: Shutterstock/Dean Drobot
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællænderne vil have tv og streaming

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællænderne vil have tv og streaming
SøndagsAvisen - 26. august 2018 kl. 14:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ny analyse viser, at tre ud af fire i Region Sjælland vil have både tv og streaming i deres tv-pakke, og mange vil hurtigt kunne skifte både tv-kanaler og streamingtjenester ud.

- Danskerne er meget bevidste om, hvad de kan mediemæssigt, samtidig med at udbuddet af tjenester og kanaler er blevet meget større de seneste år. Derfor er der opstået et øget behov for selv at kunne vælge og sammenstykke sit underholdningsunivers, så det stemmer fuldstændig overens med den individuelles behov og ønsker til kvalitet, fortæller Julie Nygaard, der er medieekspert i Wilke.

YouSee har, via analyseinstituttet YouGov, undersøgt danskernes medievaner. Analysen viser, at 79 procent af sjællænderne vil have både tv og streaming i deres abonnementsløsning, og 69 % ville blive glade, hvis de kunne skifte kanaler og tjenester ud løbende.

- En moderne tv-pakke skal selvfølgelig også indeholde streamingtjenester, men det er jo ikke helt nok, synes vi. Vores ønsker og behov ændrer sig fra dag til dag, og derfor kan man nu med vores Bland Selv-løsning skifte både tv-kanaler og streamingtjenester med et enkelt klik på fjernbetjeningen. Når en ny sæson af yndlingsserien starter på HBO Nordic, kan du vælge den til, og hvis dit favorithold spiller i aften på en kanal, du ikke har, vælger du den bare til, og så er du klar til fodboldkamp, fortæller Jacob Mortensen, tv-direktør i YouSee.

Mere end halvdelen af sjællænderne har været irriterede over ikke at have adgang til bestemt tv-kanal, når der var noget, de gerne ville se, viser analysen fra YouGov og YouSee. Især når der vises særlige serier og fodboldkampe, vil sjællænderne gerne kunne udskifte tjenester og kanaler.

Sjællænderne vil have sport og dans i tv-stuen

Tv er fortsat vigtigst for danskerne. I Region Sjælland vil kun 8 procent nøjes med streamingtjenester. Det undrer ikke medieekspert Julie Nygaard fra Wilke:

- Selv om brugen af streamingtjenesterne vækster meget markant, så er det traditionelle flow-tv stadig vigtigt for danskerne. Vi ser en stigning i andelen af danskere, som kombinerer deres tv-pakke med streamingtjenesterne af den årsag, at behovet for især nyheder, generel samfundsorientering og sport kun kan tilfredsstilles gennem tv-pakken.