18. juli 2019
Flere vil heller undvære intimitet med deres partner end deres smartphone. Foto: Shutterstock/nd3000
Flere vil heller undvære intimitet med deres partner end deres smartphone. Foto: Shutterstock/nd3000
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sex eller smartphone? Danskerne har talt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sex eller smartphone? Danskerne har talt
SøndagsAvisen - 19. august 2018 kl. 14:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunne du forestille dig at opgive sex i et halvt år? Måske ikke. Men hvis valget stod mellem at undvære smartphonen eller undlade at dyrke sex i 6 måneder, så tyder det på, at flere vil undvære sidstnævnte. En ny undersøgelse fra Huawei viser nemlig, at 43 procent af danskerne mellem 18-45 år hellere vil undlade at dyrke sex i et halvt år end at undvære deres smartphone.

arrow Læs også: Dårlig søvn er en alvorlig trussel

- Smartphonen er for mange blevet et uundværligt arbejdsredskab. Det er vores primære kamera samt livlinen til børn, kæresten og omgangskredsen. Det er måske derfor, det for nogle kan være mere overskueligt at forestille sig en længere periode uden sex, hvorimod flere måneder uden en smartphone kan være helt utænkeligt, fortæller Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager hos Huawei, i en pressemeddelelse.

Flest kvinder vil undvære sex

Kigger man nærmere på undersøgelsen, så viser tallene, at der er stor forskel på, hvad mænd og kvinder hver især vil ofre for deres smartphone. I undersøgelsen angiver hver anden kvinde (52 pct.) mellem 18-45 år, at de hellere vil opgive sex i seks måneder end deres smartphones, mens det kun er 35 procent af mændene, der ville gøre det samme.

Unge vil ikke opgive deres smartphone

Undersøgelsen viser også, at det især er de unge mellem 18 og 24 år, der helst ikke vil opgive deres smartphone. De vil i højere grad sige nej tak til sex i seks måneder for at kunne beholde deres smartphone.

- For mange unge danskere er smartphonen jo deres direkte forbindelse til vennerne. Hvis man afskærer dem fra smartphonen, afskærer man dem muligheden for at være social på lige fod med deres jævnaldrende, og det er vel tæt på det værste, de unge kan forestille sig. Vores smartphones kan mere og mere, og de er blevet tilgængelige for langt de fleste danskere, siger Marie Dam Feldborg.

arrow Det er farligt at ligge i sengen
16. september 2018 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:04
arrow Sådan sover du bedre
02. september 2018 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:43
arrow Varme nætter sender kroppen på overarbejde
25. juli 2018 kl. 12:54 Opdateret: kl. 12:56