24. juni 2021
Ydun forsamlingshus har ikke siden indvielsen i 1904 stået skarpere end nu, hvor det netop er sat stand for godt 100.000 kroner.
gallery icon

Se billedserie

Ydun forsamlingshus har ikke siden indvielsen i 1904 stået skarpere end nu, hvor det netop er sat stand for godt 100.000 kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ydun viser sig frem efter brug af 100.000 kr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ydun viser sig frem efter brug af 100.000 kr

Søndag præsenteres det nyistandsatte Ydun forsamlingshus sammen med rabat på at leje det. Ny op til 42 meter høj mobilmast på vej med faste indtægter til Ydun

Slagelse - 11. juni 2021 kl. 08:45
Af Helge Wedel

.

Opført i 1904. Og vel nok nu siden indvielsen for 117 år siden i sin hidtil bedste form efter generationers brug af forsamlingshuset Ydun i Hulby til danseundervisning, gymnastik-opvisninger, dilettant-forestillinger, høstballer og et utal af private fester.

Udlejning til sidstnævnte er i dag det primære levebrød. Søndag den 13. juni mellem klokken 14 og 16 indbydes til åbent hus med kaffe og kage og 10 procent i rabat, hvis man på dagen lejer forsamlingshuset til en begivenhed.

Sat i stand

For godt 100.000 kroner er forsamlingshuset netop sat i stand med nye vinduer, slibning af gulv inkl. tre lakbehandlinger i salen, nyt gulv i krostue og udendørs flisebelægning/niveaufri adgang til hoveddøren, der sikrer en bedre tilgængelighed for handicappede.

- Vi håber, at rigtig mange dukker op, for huset er virkelig blevet flot, så vi med stolthed kan leje det ud til arrangementer og fester, siger Henning Dalsø Larsen, der er formand for Ydun Forsamlingshus.

Mistede indtægter

Corona har betydet en stor nedgang i lejeindtægter for Ydun, men nu går det ifølge formanden heldigvis igen den rigtige vej i takt med, at coronarestriktionerne forsvinder og festerne vender tilbage.

Bedre mobildækning

Henning Dalsø Larsen fortæller, at Ydun og Hulby i øvrigt er placeret i noget af et sort hul, når det gælder en god mobildækning for nogle af mobilselskaberne.

- Mange har ikke dækning, når de er inde i huset, så derfor må man gå udenfor, hvis man for eksempel skal bruge MobilePay til at betale med, siger Henning Dalsø Larsen.

36 eller 42 meter

Men godt nyt er på vej. Både når det gælder mobildækning og indtægter til Ydun.

- Vi har fået en henvendelse om udlejning af et hjørne af grunden bag Ydun til en mobilmast. Hvis det godkendes, kommer den op i år, hvorved vi sikres samlet 200.000 kroner i indtægter de kommende ti år, siger Henning Dalsø Larsen.

Han tilføjer, at højden på masten, der erstatter det »sorte hul i Hulby med god mobildækning, bliver 36 eller 42 meter.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk