18. juni 2019
Drengene var i hopla på Hashøjskolen, da tre gymnastikinstruktører, Jacob Lund, Erik Qvist og Jesper Brandt kikkede forbi torsdag. Foto: Niklas Asp Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Drengene var i hopla på Hashøjskolen, da tre gymnastikinstruktører, Jacob Lund, Erik Qvist og Jesper Brandt kikkede forbi torsdag. Foto: Niklas Asp Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Workshop havde fokus på idræt og bevægelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Workshop havde fokus på idræt og bevægelse
Opdateret 24. august 2018 kl. 09:05
Slagelse - 23. august 2018 kl. 10:30
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Én, to, treeeeee - go! Der var fart på, da DGI og FaceOff i går afholdt en workshop på Hashøjskolen - kun for drenge. Projektet - og workshoppen - sætter fokus på, at flere drenge skal få øjnene op for gymnastik, og hvad den sportsgren kan.

Og det var tydeligt, at drengene i 3. og 4.klasse boltrede sig i gymnastiksalen på Hashhøjskolen, hvor der blandt flere ting var lagt en stor luftmadras ud, og hvor de fik lov at springe rundt.

På dagen var der tre gymnastikinstruktører med til workshoppen, der selv dyrker gymnastik på højt plan.

En af dem er 24-årige Jacob Lund, og for ham er det vigtigt, at de unge drenge får lov at snuse til, hvad gymnastik kan som idrætsgren, og hvordan det er med til at udvikle motorikken.

- Det her projekt skal være med til sætte fokus på, at gymnastik godt kan være »street« og med lidt attitude, plus det er med til at præge de unges bevægelser, når de skal tænke over, hvordan de bevæger sig, fortæller Jacob Lund.

De tre instruktører rejser rundt i 10 dage, og projektet kører både på Sjælland og i Jylland, hvor det er estimeret, at de når ud til omkring 10.000 drenge.

I alt var der tre workshops på dagen, hvor først 1.-2.klasserne tonsede rundt i gymnastiksalen, senere var det 3.-4.klasserne og til sidst 5.-6.klasserne.

Smilet var trukket helt op til ørerne på de mange drenge, og det er en af de ting, der er med til at drive projektet fremad.

- Vi kan jo se, at drengene virkelig får øjnene op for, hvordan man kan bruge sin krop, og indtil videre har vi kun fået postitiv respons på det, vi har lavet, fortæller instruktør Jacob Lund.

Også på Hashøjskolen hilses workshoppen velkommen. Skoleleder Poul Erik Gudiksen betegner skolen som en »aktiv skole«, der gerne åbner dørene for disse workshops.

- Vi gør meget ud af, at vi er en aktiv skole, så vi er kun glade for, at projektet er kommet forbi Hashøjskolen, og det er jo tydeligt, at drengene tager godt imod det, konstaterer skolelederen.

Og skolen har da også et godt samarbejde med den nærliggende idrætshøjskole, Gerlev, så gymnastikken er bestemt ikke noget, der afskrækker drengene på Hashøjskolen, hvilket de demonstrerede i går.

Workshoppen kommer forbi Dalmose Skole den 27. august, og instruktørerne glæder sig til over den opbakning, projektet har fået blandt skolerne i Slagelse Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk