22. august 2019
Vold mod en syrisk mor og hendes søn - som senere endte med et farvel til Havrebjerg for familiens vedkommende - koster 40-årig mand seks måneders fængsel ved Østre Landsret.
gallery icon

Se billedserie

Vold mod en syrisk mor og hendes søn - som senere endte med et farvel til Havrebjerg for familiens vedkommende - koster 40-årig mand seks måneders fængsel ved Østre Landsret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsmand får nedsat straf for overfald på syrisk familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsmand får nedsat straf for overfald på syrisk familie
Slagelse - 19. februar 2019 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 40-årige voldsmand fra Havrebjerg, der i sommeren 2018 vakte opsigt med et voldeligt optrin, der senere sendte en syrisk familie på flugt fra den lille by nord for Slagelse, skal bag tremmer.

arrow Læs også: Voldsmand har hyret ny advokat: Jagede syrisk familie på flugt

Det fastslog Østre Landsret forleden, da mandens ankesag nåede sin afslutning. Et punktum, der indbefatter seks måneders ubetinget fængsel imod de otte måneder, han ellers blev idømt ved Retten i Næstved den 23. august. Det skriver Sjællandske.

Dommen modtog han for sit overfald på en syrisk mor og hendes ene søn, en 14-årig dreng, på Krænkerupvej i Havrebjerg tilbage i begyndelsen af juli. En episode, han dog burde være frifundet for, mener han selv.

- Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor jeg skal dømmes for det her. Det var sådan set mig, der blev overfaldet og fik alle slagene, mener den 40-årige, der stadigvæk ikke vægrer sig ved at postulere, at han er uskyldig.

Nøjagtigt som det skete ved byretten, afviste også landsretten mandens forklaring på flere punkter. »Utroværdig« lød prædikatet.

Den 40-årige blev derfor blandt andet dømt for at have revet tørklædet af den syriske mor, hvorefter han tilsyneladende tildelte hende flere slag i ansigtet. Ifølge anklageskriftet efterfulgt af flere lidet flatterende øgenavne såsom »lortemuslim«.

At han på familiens ejendom skulle have kylet en halv belægningssten fluks mod den syriske fars hovedparti i umiddelbar forlængelse af optrinnet ude ved vejen, fandt landsretten dog ikke bevist. Blandt andet derfor fik han også rabat i forhold til byretsdommen og »slipper« med seks måneders fængsel.

Det samme gælder byrettens frakendelse af mandens kørekort grundet promillen på 1,81, som blev målt selvsamme aften godt to timer efter voldsepisoden. Dengang blev han frakendt retten til at køre bil i fem år. Ved landsretten lød den ubetingede frakendelse på tre år.

Han bor stadig i Havrebjerg, og ifølge ham har naboer og personer i lokalområdet, såvel som den syriske familie, intet at frygte.

- Selvfølgelig. Jeg er en stille og rolig person nu, konstaterer den 40-årige, der også blev dømt for at have truet en naboer til at trække vidneforklaringer tilbage.

arrow Syrisk familie efter flugt fra voldsdømt: - Han lyver igen
15. september 2018 kl. 08:00 Opdateret: kl. 18:32

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk