25. oktober 2021
En 27-årig lokal mand skulle have været i retten onsdag, hvor han er sigtet for vold og trusler mod personalet på psykiatrien i Slagelse. Han truede med at slå personalet ihjel og holdt en stor kniv op til en medarbejders hals. Heldigvis kom ingen noget til. Retssagen er i øvrigt blevet udskudt.
En 27-årig lokal mand skulle have været i retten onsdag, hvor han er sigtet for vold og trusler mod personalet på psykiatrien i Slagelse. Han truede med at slå personalet ihjel og holdt en stor kniv op til en medarbejders hals. Heldigvis kom ingen noget til. Retssagen er i øvrigt blevet udskudt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vold i psykiatrien: - Vi kan normalt håndtere det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vold i psykiatrien: - Vi kan normalt håndtere det

Der er talrige eksempler på vold og trusler i psykiatrien, fortæller Dansk Sygeplejeråds kredsnæstformand, Ulla Birk Johansen. Hun siger dog samtidig, at de ansatte generelt er klædt godt på til opgaven.

Slagelse - 14. oktober 2021 kl. 10:11
Af Kim Brandt

En 27-årig mand fra Slagelse skulle have været i Retten i Næstved onsdag, hvor han er tiltalt for trusler og vold mod flere ansatte i psykiatrien.

Sagen er imidlertid blevet udskudt.

Det ændrer dog ikke på, at flere medarbejdere har haft en grim oplevelse, som i værste fald kan give ar på sjælen. Og at det ikke er et enestående tilfælde.

- Det er jo forfærdeligt, når sådan noget sker - og det er naturligvis helt urimelige arbejdsvilkår for personalet, siger Ulla Birk Johansen.

Hun kender ikke den konkrete sag fra Slagelse i detaljer og taler derfor i generelle vendinger.

- Alle, som arbejder i psykiatrien, bør have fået en grundig uddannelse i, hvordan man håndterer konflikter og er gode til at ned-eskalere en situation. Man skal dog huske på, at de fleste patienter, psykiatrien får ind, er alvorligt syge mennesker, hvoraf nogle kan have vrangforestillinger og hallucinationer. Det kan let føre til konflikter, siger hun.

Problemet er ikke enestående for psykiatrien i Slagelse, men er generelt for hele landet.

- Naturligvis har personalet en del værktøjer til rådighed, som kan bruges indenfor murene. Men hvis der opstår en situation ude foran hospitalet på offentligt område, så er personalet ikke stillet anderledes end alle andre - vi har jo ikke samme beføjelser som for eksempel politiet, siger hun.

Det betyder, at eventuelle konflikter helst skal tales ned hurtigt og effektivt, og det er noget, som personalet er gode til. Men uanset hvor dygtig man er, kan man aldrig helt gardere sig mod et menneske, som er psykisk helt ude i tovene og ofte utilregnelig.

Flere hænder ville hjælpe

- Men det er jo de vilkår, vi har og arbejder med. Naturligvis ville det hjælpe, hvis der var flere professionelle til at løse opgaverne, men mange problemer opstår også, hvor en person burde være indlagt for længst, men ikke er blevet det, siger hun.

Når der opstår en konflikt, som udvikler sig til vold og trusler, som i den aktuelle sag fra Slagelse, så er der efterfølgende hjælp at hente til medarbejderne:

- Ja, psykiatrien har et kriseberedskab, som træder til med hjælp til dem, som bliver udsat for vold, trusler og lignende, fortæller Ulla Birk Johansen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk