1. august 2021
Gokart bliver måske en af de typer af motorsport der fremover kan dyrkes på Stigsnæs. Arkivfoto: Thomas Olsen
Gokart bliver måske en af de typer af motorsport der fremover kan dyrkes på Stigsnæs. Arkivfoto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virtuel tilkendegivelse af et for eller imod et motorsportscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Virtuel tilkendegivelse af et for eller imod et motorsportscenter

To underskriftindsamlinger - henholdsvis for og imod - et motorsportscenter på Stigsnæs - er i øjeblikket aktive via forummet WeChange.dk.

Slagelse - 23. februar 2021 kl. 11:49
Af Solveig Hansen

At etablere eller ikke at etablere et motorsportcenter på Stigsnæs er i øjeblikket et politisk dilemma i Slagelse Kommune. I nærværende avis er der også blevet skrevet både for og imod af flere parter, der argumenterer flittigt ud fra hvert deres ståsted.

arrow Læs også: DF-politiker: Useriøst at løbe fra aftale om motorsportscenter

For en sag har som bekendt flere sider - en kendsgerning, der også i øjeblikket gør sig gældende på hjemmesiden WeChange.dk, hvor alle har mulighed for at oprette deres egen virtuelle underskriftindsamling.

Ja eller nej tak

Her er der henholdsvis den 12. og den 22. februar blevet oprettet to af hinanden uafhængige underskriftindsamlinger, hvor den ene repræsenterer et nej tak til et motorsportscenter på Stigsnæs - og den anden et ja tak.

I skrivende stund (mandag eftermiddag, red.) har 377 tilkendegivet, at de er enige med underskriftindsamlingens overordnede budskab: Stop motorsport på Stigsnæs, hvorimod 903 har valgt at vedkende sig et: Ja tak til motorsportscenter og værdiskabende fælleskaber på tværs af generationer.

Tal der siden mandag morgen er steget med henholdsvis 38 og 165 underskrifter.

Hvem der står bag oprettelsen af de to respektive underskriftindsamlinger er ikke offentligt tilgængeligt, ligesom det heller ikke er muligt at se, hvem der støttet med oplysning om både navn, by og en e-mailadresse.

Demokratiet i højsædet

Formålet med WeChange er ifølge forummet selv at være et frirum, hvor demokratiet kan sejre, og hvor alle er velkomne til at deltage.

- WeChange giver almindelige mennesker, som dig og mig, muligheden for at være med til at ændre verden. Vi kan påvirke nedefra og være med til at styre hvilke områder, der kræver ekstra opmærksomhed, står der blandt andet på hjemmesiden, hvor der er adskillige underskriftindsamlinger i gang.

I underskriftindsamlingen for et motorsportscenter bliver blandt andet fremhævet muligheden for at favne foreningssport og fritidsinteresser til gavn for alle generationer, et stærkt idrætsliv og et ja tak til at hjælpe unge med at komme ind i værdiskabende fællesskaber.

Modsat bliver der i underskriftindsamlingen imod et motorsportscenter lagt vægt på, at motorsport vil skade det unikke naturområde på Stigsnæs og muligheden for at udvikle erhvervsområdet i pagt med naturen til fordel for bæredygtigt erhverv, grønne arbejdspladser og skatteindtægter til kommunen.

Sjællandske har forsøgt at få oplyst, hvem der står bag de to underskriftindsamlingen, men det er desværre ikke lykkes inden deadline.

Politisk er der ikke taget endelig stilling endnu, da der i øjeblikket i følge borgmester John Dyrby Paulsen (S) endnu er flere ting, der skal undersøges, inden det giver mening at træffe beslutninger - om det så bliver for eller imod.

arrow Motorsportscenter kan køre i havnen
16. marts 2021 kl. 07:06 Opdateret: kl. 07:56
arrow Økonomi og havnen er afgørende for motorsportscenter
14. marts 2021 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:36
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk