26. maj 2020
Fra venstre ses Kim Stendorf og Anders Yttrup, Slagelse Vinklub, Inge Lizza Seibæk, Stedet, Helle Dalsgaard, Mødrehjælpen og Hanne Pedersen, Kirkens Korshær. Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre ses Kim Stendorf og Anders Yttrup, Slagelse Vinklub, Inge Lizza Seibæk, Stedet, Helle Dalsgaard, Mødrehjælpen og Hanne Pedersen, Kirkens Korshær. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinklub donerer 30.000 til tre lokale foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinklub donerer 30.000 til tre lokale foreninger
Slagelse - 23. maj 2020 kl. 08:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen skinnede fra en skyfri himmel onsdag middag, da to repræsentanter for Slagelse Vinklub Havde inviteret på et glas champagne på Café Mikkel på Nytorv. De inviterede var repræsentanter for tre frivillige organisationer i Slagelse - Stedet, Mødrehjælpen og Kirkens Korshær.

Formand for vinklubben, Kim Stendorf, bød velkommen:

- Slagelse Vinklub vil gerne støtte nogle af de lokale organisationer, der har været - og er - i vanskeligheder under corona-krisen. De fleste har ikke været i stand til at tjene penge, og flere har ikke haft nok frivillige, da mange af dem jo er ældre mennesker og dermed mere udsatte.

Støtten sker i form af 10.000 kroner til hver af de tre modtagere.

- Vi har jo en passus i vinklubbens vedtægter, som gør det muligt at hive nogle penge op af posen. Og så tænkte vi, at timingen lige nu nok passer meget godt, sagde formanden.

Det var i øvrigt på et hængende hår, at vinfestivallen overhovedet blev gennemført i år. Den fandt sted den 7. marts - blot fire dage før, statsministeren lukkede landet.

- Der var skam bekymringer og diskussioner om gennemførelsen, men på det tidspunkt hed det sig, at man gerne måtte forsamles, så længe det var under 1000 personer, siger Kim Stendorf.

Så den totalt udsolgte festival blev gennemført - og med den kom også et pænt overskud til vinklubben.

- Vi har endnu ikke gjort det endelige regnskab op, det vil nok først ske til vinklubbens generalforsamling, fortæller formanden.

Men et overskud bliver der under alle omstændigheder - og dermed kunne der skåles i liflig boblevand, hvorefter Inge Lizza Seibæk fra Stedet tog ordet:

- Det her er en rigtig glædelig overraskelse. Alle vores arrangementer har jo været aflyst, men nu skal vi lave et nyt program, og her vil de 10.000 kroner være en stor hjælp, sagde hun.

Helle Dalsgaard, Mødrehjælpen:

- Mødrehjælpens butik har jo holdt lukket, og dermed er indtægterne også forsvundet. Vi håber alligevel at kunne give en række børn og en god oplevelse hen over sommeren - og det hjælper denne gave med til, siger hun.

Kirkens Korshær har haft åbent under krisen, men butikkerne har været lukkede.

- På landsplan har vi mistet mange millioner. Så der er ingen tvivl om, at lokale donationer som denne giver lidt ekstra solskin, sagde Hanne Pedersen fra Kirkens Korshær.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk