25. august 2019
Kunstnerværkstedet Kabeldepotet synes reddet, da poltikerne ikke vil behandle en plan om at indrette stedet med bryggeri, restaurant og musikscene.
Kunstnerværkstedet Kabeldepotet synes reddet, da poltikerne ikke vil behandle en plan om at indrette stedet med bryggeri, restaurant og musikscene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Facebook-opslag sender plan om bryggeri i graven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Facebook-opslag sender plan om bryggeri i graven
Opdateret 30. januar 2019 kl. 10:29
Slagelse - 30. januar 2019 kl. 06:28
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et opslag på Facebook fra viceborgmester Villum Christensen (LA) i hans egenskab af formand for erhvervs-. og teknikudvalget med en konstatering af, at der ingen sag bliver på udvalgets dagsorden om at skifte de omkring 40 kunstnere i Kabeldepotet ud med et privat bryggeri og en restaurant har efter alt at dømme lagt sagen fuldstændig død.

Til stor glæde for Kunstnerværkstedet Kabeldepotet, der gennem de seneste 20 år har udviklet den fredede bygning til et sted for udøvende kunstnere.

arrow Læs også: Venstre genopliver bryggeri-plan

- Kabeldepotet er hverken til leje eller salg. Derfor har jeg ikke sat det på udvalgets dagsorden. For der er ingen sag at behandle, siger Villum Christensen til Sjællandske.

Bryggeriplanen skulle så vidt Sjællandske er oplyst have været på som lukket punkt på udvalgets dagsorden på mandag.

Helt tilbage i november fik initiativtagerne til bryggeri og restaurant forevist Kabeldepotet på en dag, hvor alle kunstnerne var bedt om ikke at komme i huset, så de ikke så, hvem der blev vist rundt.

Da Sjællandske for nogle dage siden skrev om planerne, valgte initiativtagerne til Korsør Bryghus at stå frem.

Gruppen bag Korsør Bryghus er de to brødre : Jens Møller, kommunikationsrådgiver og talsmand for projektet, Lars Møller - communication director, HAVAS samt John Serritzlev, brygmester, Henrik Klode - ANY Group og Christian Rudolph - Macc Group - tidligere Sofakompagniet.

Jens Møller siger til Sjællandske, at gruppen foreløbig ingen kommentarer har til sagen.

Ifølge Sjællandskes kilder har arbejdet med kombinationen af bryghus, restaurant og musikscene været under planlægning i halvandet år.

Der var fundet eksterne investorer, men en del af finansieringen skulle findes ved salg af folkeaktier.

Placeringen i Kabeldepotet er givetvis den eneste mulige for projektet, fordi det også rummer en musikscene, som ikke kan fungere optimalt, hvis der er nærhed til naboer som eksempelvis i de ledige lokaler i Havnearkaderne.

Også en placering i Korsør Lystbådehavn, hvor restaurant Laguna ligger, har været undersøgt.

- Jeg vil meget gerne vide noget mere om bryggeriprojektet, som jeg kun kender fra pressen. Jeg håber selvfølgelig, at byen kan rumme begge dele.

Korsør har bestemt brug for udvikling og nytænkning, men jeg har slet ikke overblik over, hvilke muligheder vi i øvrigt har for at hjælpe investorgruppen, siger Villum Christensen til Sjællandske.

- Indtil videre forholder jeg mig til, at kunstnerne har været der i 20 år og har en kontrakt, som jeg mener, vi bør overholde. Den kan selvfølgelig siges op, men det er jo ikke noget, man bare lige gør, siger Villum Christensen. Han tilføjer, at Kabeldepotet er bevaringsværdig i kategori 3. Derfor kræver ændringer i det ydre dispensation fra staten.

- Vi har ligeledes i budgetforliget sat penge af til at renovere Kabeldepotet, siger Villum Christensen.

arrow Bagmænd til nyt bryghus står frem
28. januar 2019 kl. 07:02 Opdateret: kl. 07:40
arrow Ukendt vil åbne bryggeri og restaurant
26. januar 2019 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:49

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk